Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hviezdnej speváčke darovala obličku, tá ju ani NESPOMENULA! Jej reakcia na kritiku je ešte horšia!
Zdielať na

Hviezdnej speváčke darovala obličku, tá ju ani NESPOMENULA! Jej reakcia na kritiku je ešte horšia!

Archívna reportáž

Keď sa pred piatimi rokmi ocitla Selena Goméz (30) v životuohrozujúcej situácii, našla sa osoba, ktorá jej bola ochotná pomôcť. Je priam neuveriteľné, že herečka Francia Raisa (34), s ktorou sa Selena už predtým priatelila zhruba desať rokov, jej nezištne darovala svoju obličku, čím si ohrozila pre zmenu zas svoje zdravie a život ona. Po operácii sa zotavovala dlhšie a ťažšie ako Goméz, ale iste ju hrial na duši dobrý pociť, že to všetko malo zmysel. O to šokujúcejší je súčasný postoj Seleny.

​Selene pred šiestimi rokmi diagnostikovali lupus, autoimunitné ochorenie, ktoré spôsobuje aj to, že telo napáda svoje zdravé orgány. V prípade speváčky na to doplatili obličky. No sotva vie niekto pochopiť, čo sa udialo v jej hlave, keď v dokumentárnom filme My Mind & Me (Moja myseľ a ja) pri opise svojho boja s chorobou a problémov s transplantáciou ani slovkom nespomenula darkyňu obličky, herečku Franciu Raisu. V čase transplantácie sa s ňou pritom ostošesť fotila a nazývala ju sestrou, ale ktovie čo sa udialo, keď je tá vďačnosť zrazu preč. Bolo pritom  veľkým šťastím, že sa našla vhodná darkyňa obličky a navyše bola ochotná sa takto obetovať. 

Pred operáciou sa obe priateľky držali za ruky a Selena tento moment zachytený na fotke zdieľala spolu s komentárom: "Neexistujú slová, ktoré by opísali, ako by som sa mohla poďakovať svojej krásnej priateľke Francii. Darovala mi ten najväčší dar a obetu, keď mi darovala svoju obličku. Som neuveriteľne požehnaná. Tak veľmi ťa milujem, sestrička". Nasledujúci rok sa Francia zverila, že po operácii sa dlho zotavovala a nemohla poriadne vstať, ani robiť hygienické úkony bez cudzej pomoci. Goméz sa pre zmenu z operácie spamätala rýchlo a začala si užívať život naplno, aj s nezdravou životosprávou, vrátane žúrovania, kde nechýbal alkohol. To jej údajne Francia aj vyčítala, ale napokon si to vraj vysvetlili. No zdá sa, že priateľstvo vyprchalo.

Pozrite si jednu zo scén z filmu, kde si zahrala Francia:

V 95-minútovom dokumente Selena nespomenula Franciu ani slovom, zato uviedla, že jej "naozaj jedinou kamarátkou v hudobnom priemysle je Taylor Swift." To sa malo Francie dotknúť a niekto to spomenul na TikToku. Na to zareagovala Goméz veľmi arogantným komentárom: "Prepáčte, že som nespomenula každého človeka, ktorého poznám." Akoby Francia, ktorá jej darovala obličku, bola iba jedna z davu. Na druhej strane je pravda, že Francia nie je z hudobného priemyslu, ak by mal človek brať Selenine vyjadrenie doslova. No odštartovala tým veľkú diskusiu, z ktorej nevychádza práve najlepšie.

Francia, na fotke v strede, sa aj pod týmto príspevkom dočkala obrovskej podpory, ale aj kritiky, či skôr vyjadrení na podporu Seleny:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Francia Raísa (@franciaraisa)

Zatiaľ čo Selenu podaktorí ospravedlňovali tým, že predsa Franciu považuje skôr za sestru ako kamarátku, iní to vidia kritickejšie. "Fandil som Selene, ale ona tu vystupuje ako skutočný sopliak," stálo v jednom komentári. "Akoby človek, ktorý vám daroval svoju obličku, bol nejaký náhodný známy," napísal niekto ďalší. "To dievča riskovalo svoj život, aby zachránilo ten tvoj. Pošli jej nejakú blbú esemesku a porozprávaj sa s ňou ako dospelý človek," dostala aj takúto radu, aby si ešte mohla zachovať tvár. Možno to ale majú medzi sebou už vyjasnené, no verejnosť ostáva v nevedomosti, a tak ostáva len klebetiť.

Pod týmto príspevkom bol jednoslovný komentár Francie, ktorý znel "Zaujímavé". Neskôr ho zmazala:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa E! News (@enews)

Pod Seleniným príspevkom sa strhla obrovská debata, kde ju mnohí tvrdo odsúdili:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Selena Gomez (@selenagomez)

Súvisiace články

Najčítanejšie