Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Veľká strata pre svet hudby! Zomrel spevák, ktorého slaďák milujú všetci!
Zdielať na

Veľká strata pre svet hudby! Zomrel spevák, ktorého slaďák milujú všetci!

Zdroj: pexels.com

Smutná správa obletela svet. Zasiahla najmä milovníkov klasického rocku, niekoľko generácií zažívalo prvé lásky pri tónoch jedného z najslávnejších "slaďákov" v histórii - Love Hurts. Zomrel Dan McCafferty, zakladajúci frontman škótskej rockovej kapely Nazareth, ktorý spieval aj hlavný spev v nesmrteľnej skladbe.

Dan McCafferty zomrel vo veku 76 rokov, správu zverejnil na sociálnych sieťach jeho dlhoročný kolega z kapely, basgitarista Pete Agnew. "Toto je najsmutnejšie oznámenie, aké som kedy musel urobiť," napísal na stránke skupiny na Facebooku.

"Maryann a rodina stratili úžasného milujúceho manžela a otca, ja som stratil najlepšieho priateľa a svet prišiel o jedného z najlepších spevákov všetkých čias," doplnil smutnú správu zronený muzikant s pripomienkou Danovej manželky a ich dvoch detí.

Pripomeňte si najslávnejšiu skladbu kapely:

McCafferty spolu s Agnewom, gitaristom Mannym Charltonom a bubeníkom Darrellom Sweetom založil skupinu Nazareth v roku 1968. Žiaľ, po 45 rokoch odišiel z koncertnej činnosti kvôli následkom chronickej obštrukčnej choroby pľúc. Do roku 2014 spieval na všetkých jej takmer dvoch desiatkach albumov.

Skupina zaznamenala úspech v Spojenom kráľovstve so svojou treťou LP platňou Razamanaz z roku 1973, ktorú produkoval Roger Glover z Deep Purple. Dosiahla 11. miesto a zrodila sa z nej dvojica singlov v Top 10 vo Veľkej Británii: "Broken Down Angel" a "Bad Bad Boy". Celosvetový úspech sa však dostavil až s albumom Hair of the Dog, ktorý obsahoval radikálne prepracovanú skladbu "Love Hurts" od skupiny Everly Brothers z roku 1960. V roku 2018 koncertovala kapela aj na Slovensku, v Nových Zámkoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie