Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozhodujúci moment v liečbe rakoviny! Mladučká Patricia Janečková priznala obavy!
Zdielať na

Rozhodujúci moment v liečbe rakoviny! Mladučká Patricia Janečková priznala obavy!

Zdroj: instagram/PJ

Pre talentovanú mladú speváčku, sopranistku Patriciu Janečkovú (24), sú ostatné mesiace veľkou zaťažkávajúcou skúškou. Ešte pred rokom bola so životom spokojná, pokiaľ na začiatku tohto roka nezistila, že má rakovinu prsníka. Jemná deva narodená na Slovensku sa stala známou odvtedy, čo v roku 2010 vyhrala ako 12-ročná talentovú súťaž. Krstným otcom jej prvého albumu a tútorom bol teraz už zosnulý Karel Gott, ktorý ju dokonca sprevádzal aj na jej turné. Svoj talent ďalej rozvíjala a spevu sa venuje už aj profesionálne. V jej najnovšej úlohe Márie v slávnom muzikále West Side Story sa len prednedávnom predstavila v Divadle Jiřího Myrona v Ostrave.

​Vo februári musela Janečková svoje účinkovanie náhle prerušiť. "Drahí priatelia, tento rok mal byť plný krásnych koncertov a divadelných predstavení. Všetko je inak. Pred pár dňami som sa od lekárov dozvedela, že ma čaká veľký boj," zverila sa v tom čase na svojom facebookovom profile."Rakovina bola, je a bude medzi nami. A aj keď  som si vždy myslela, že mladosť sa rovná zdravie, nie je tomu tak. Výsledky biopsie preukázali zhubný nádor prsníka. S ťažkým srdcom musím na nejaký čas opustiť javisko a zrušiť všetky koncerty, aby som mohla naplno bojovať a liečiť sa," oznámila šokovaným sledovateľom sympatická Patrícia. "To ale neznamená, že prestanem spievať! Hneď ako budem mať silu, budem pre vás spievať a nahrávať. Mňa len tak niečo nedostane!" odhodlane sľúbila mladá talentovaná speváčka.

V deň svojich 24. narodenín, 18. júna, sa Patrícia zamýšľala nad jej doterajším životom. "Nikdy by mi nenapadlo, že sa v tomto veku budem potýkať s rakovinou, ale život je nevyspytateľný a má pre nás pripravených veľa prekážok, s ktorými musíme bojovať," napísala na sociálnu sieť. Narodeniny boli medzníkom, keď sa rozhodla, že ukáže svoju holú hlavu po chemoterapii bez parochne. "Odvahu zverejniť fotku bez parochne alebo šatky som zbierala niekoľko mesiacov. A tu je. Zvykla som si na to a myslím, že nie je dôvod obávať sa nejakej reakcie," pridala k svojej fotografii odkaz.   

Vypočujte si Patríciin anjelský hlas v jej novej piesni s názvom Osvobozená:

Na dôležitú operáciu prsníka musela čakať dlhých šesť mesiacov, no ten čas práve nastal. "Viem, že je to správne a budem oveľa bližšie k uzdraveniu, ale stále mám prirodzený rešpekt a strach. Som si však istá, že všetko bude v poriadku a čoskoro sa budem môcť vrátiť na javisko. Prajem všetkým krásny zvyšok leta!" odkázala v stredu svojim priaznivcom krátko pred zákrokom. Operáciu podstúpila v nemocnici v Karvinej, neďaleko Ostravy, kde teraz žije, zatiaľ bližšie správy o výsledku zákroku nepodala. Patrícia zrejme nechce vyvolávať falošné dojmy a rada konfrontuje ľudí so skutočnosťou, ktorá nebýva vždy ružová. Na svojom prípade a životnom príbehu chce ukázať, čo všetko je človek schopný v živote dokázať a prekonať, keď sa hneď nevzdáva a zabojuje.

Patrícia podstúpila operáciu prsníka a verí, že sa čoskoro vráti na pódiá:

Súvisiace články

Najčítanejšie