Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrôza priamo na pódiu! Pred zrakmi divákov skolaboval hviezdny muzikant!
Zdielať na

Hrôza priamo na pódiu! Pred zrakmi divákov skolaboval hviezdny muzikant!

Archívna reportáž

Návštevníci utorňajšieho koncertu známej muzikantskej super hviezdy Carlosa Santanu (74), ktorý sa konal pod holým nebom v Michigane, zažili chvíle hrôzy, keď pred ich očami hudobník skolaboval. Santana mal v čase kolapsu za sebou už zhruba 40 minút vystúpenia.

Na pódiu okolo 22. hodiny miestneho času vznikol zmätok. "Hudba zrazu utíchla. Nevidela som ho, ako skolaboval na pódiu, všetci sme ho mali bokom. Zrazu sa objavila stolička tam, kde predtým nebola. Na pódium sa začali hrnúť zdravotníci," vysvetľovala svedkyňa situáciu v priamom prenose pre Foxnews.  Návštevníci koncertu uviedli, že keď ho po ošetrení odnášali z pódia, mával. Potom zatiahli čiernu oponu. ​

Santana zahral počas koncertu v divadle pod holým nebom niekoľko hitov a vyzeral byť v dobrej nálade. "Zahral všetky originály, ktoré všetci milujú, ako napríklad 'Black Magic Woman'. Predniesol niekoľko vyhlásení o stave sveta, všetky boli pozitívne. Hovoril nám o novej piesni, na ktorej spolupracoval s Chrisom Stapletonom a povedal, že chcel napísať pieseň, ktorá lieči svet, s názvom Joy," dodala. Práve tú začal hrať, keď odpadol. Nejaký čas ešte znepokojení návštevníci koncertu zotrvali na svojich miestach v nádeji, že speváka a gitaristu zahliadnu, a tiež dúfali, ze sa dozvedia aktuálne informácie o jeho stave.

Pripomeňte si megahit Maria Maria, v ktorom Carlos predviedol svoje uchvátné gitarové remeslo:

Organizátori publikum z reproduktora požiadali, aby sa za neho modlilo kvôli "vážnemu zdravotnému problému". Jeho manažér Michael Vrionis neskôr uviedol, že v nemocnici po incidente "odpočíva a má sa veľmi dobre", podobne znie aj vyjadrenie jeho manželky. Samotný Santana povedal, že "zabudol jesť a piť" a prosto odpadol z vyčerpania a dehydratácie. Jeho utorkové vystúpenie bolo súčasťou letného turné Miraculous Supernatural 2022 so skupinou Earth, Wind & Fire. Turné sa začalo začiatkom júna a má pokračovať až do augusta, po ktorom má údajne v pláne pokračovať v trvalom angažmán v lasvegaskom podniku House of Blues. 

Carlosova manželka Cindy sa k jeho zdravotnému stavu vyjadrila prostredníctvom Instgramu, fanúšikov ubezpečila, že je jej manžel v poriadku:

V rámci jeho rockovo-latino štýlu sa jeden z najlepších gitaristov sveta preslávil už v 60. a 70. rokoch minulého storočia klasickými, prelomovými hitmi, medzi ktoré patria napríklad Black Magic Woman, Evil Ways, Samba Pa Ti či Oye Como Va a mnohé iné. Carlos Santana, považovaný za majstra svojho umenia, je držiteľom najmenej 10 cien Grammy. Do Rock and Rollovej siene slávy bol uvedený v roku 1998. Časopis RollingStone ho umiestnil na 15. priečku spomedzi 100 najlepších gitaristov sveta.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie