Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žiarlivosť zabíjala! Len 21-ročnú speváčku zastrelil v reštaurácii jej manžel!
Zdielať na

Žiarlivosť zabíjala! Len 21-ročnú speváčku zastrelil v reštaurácii jej manžel!

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Mexikom pred pár dňami otriasla kauza vraždy mladej talentovanej speváčky menom Yrma Lydya Gamboa Jimenez (†21). Žiaľ, potvrdzuje sa, že táto latinskoamerická krajina nie je práve tou najbezpečnejšou na svete. Vedú sa tam veľké boje medzi drogovými klanmi a a každoročne pri tom príde o život veľké množstvo ľudí. Prípad mladej speváčky by s tým ale súvisieť nemal. Ambiciózna Yrma si za manžela vybrala takmer o šesťdesiat rokov staršieho Jesusa Hernandeza (79) s veľkým vplyvom. No zjavne v manželstve veľka dôvera nepanovala a dopadlo to najhoršie, ako sa dalo.

Vo štvrtok 23. júna sa manželia stretli v reštaurácii v luxusnej štvrti hlavného mesta. Priamo tam ju jej muž, vplyvný právnik a podnikateľ, brutálne zastrelil tromi ranami z pištole. K tomuto šialenému činu malo dôjsť počas ich hádky, ale všetko nasvedčuje tomu, že svoj čin mal žiarlivý manžel dobre premyslený. Asistovala mu pri tom istá žena, ktorá ho do reštaurácie aj sprevádzala. V jednom momente mu mala podať zbraň. "Muž usmrtil svoju ženu tromi výstrelmi. Už bol zadržaný spolu s ďalšou osobou, ktorá ho sprevádzala," potvrdil médiám Omar Garcia Harfuch, šéf bezpečnostnej služby v Mexico City. Celé stretnutie je zdokumentované na videu z priemyselnej kamery, ktoré sa stalo virálnym na sociálnych sieťach. Jej fanúšikovia sú zo záberov šokovaní. Chcú vedieť, prečo jej manžel strieľal a čo ho prinútilo ju zavraždiť. 

Nebohá speváčka tiež nebola žiadnym neviniatkom. Aj keď oficiálne uvádzala vek 21 rokov, pravdepodobne bola staršia, čomu by aj zjavné výrazné zásahy plastickej chirurgie nasvedčovali. Na hudobnej scéne sa pohybovala vyše desať rokov, začínala už ako dieťa. Mala veľmi veľké ambície a ešte ako neplnoletá sa dostala do priazne viacerých vplyvných mužov zo šoubiznisu. S jedným z nich, vplyvným producentom, aj krátko žila, vyprodukoval pre ňu tri nahrávky. Nakoniec ju však z bytu vyhodil, keď zistil, že ho podviedla s plastickým chirurgom. Krátko na to ale ochorel na covid, ktorému podľahol. Po jeho smrti vraj vnikla do jeho domu a vzala peniaze a šperky. Nevedno presne, kedy sa vydala za Hernandeza, manželmi vraj ale boli zhruba dva roky.

Yrma bola v Mexiku známou a oceňovanou speváckou hviezdou, vypočujte si pieseň Caballo Viejo v jej podaní:

"Urobím z nej hviezdu bez ohľadu na to, čo ma to bude stáť. Chcem, aby moja manželka žiarila a vynikla," mal vraj sľubovať právnik s kontaktami aj na tie najvyššie politické a spoločenské kruhy. Niekoľkokrát sa objavila v dôležitých televíznych programoch a mnohých ďalších. Získala okrem iných Národnú cenu za kultúru, ktorú udeľuje Senát republiky, aj čestný doktorát, ktorý jej v roku 2015 udelila Poslanecká snemovňa. Jej sľubnú kariéru ukončil až žiarlivý manžel. Polícia o incidente informovala a v súčasnosti vedie vyšetrovanie. Podľa šéfa miestnej polície Omara Garcíu Harfucha bol zadržaný aj 46-ročný muž, ktorý slúžil ako ochranka a vodič údajného vraha, keď sa pokúsil utiecť autom z miesta činu. Manžel sa mal k činu priznať z dôvodu žiarlivosti. 

Yrma Lydya zomrela tragickou smrťou rukou svojho 79-ročného manžela:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Yrma Lydya (@yrma_lydya)

Súvisiace články

Najčítanejšie