Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Celý život bola s Gottom dobrá kamarátka, na koncerte ale chýbala! TÚTO krivdu Helena Vondráčková Ivane Gottovej neodpustila!
Zdielať na

Celý život bola s Gottom dobrá kamarátka, na koncerte ale chýbala! TÚTO krivdu Helena Vondráčková Ivane Gottovej neodpustila!

Archívna reportáž

Priaznivcom speváčky Heleny Vondráčkovej (75) iste neušlo, že medzi plejádou známych spevákov, ktorí účinkovali na koncertoch Pocta Karlu Gottovi v pražskej O2 aréne, chýbala. Pritom boli s Gottom kolegami a veľmi dobrými kamarátmi dlhé roky. Podľa všetkého ide o istú krivdu, ktorú Ivane Gottovej zrejme nevie odpustiť.

Napriek tomu, že sa Vondráčková vynasnažila vo svojom archíve s fotografiami nájsť tie, kde bola spolu s Gottom a dala ich k dispozícii pre dokument Karel od Olgy Malířovej Špátovej, samotná Helenka sa v ňom ani na sekundu neobjavila, píše portál Extra.cz. Zo všadiaľ ju vystrihli, akoby ani v živote jej najbližšieho kolegu neexistovala. To sa jej, pochopiteľne, muselo veľmi dotknúť.​ Ktovie, či sa tak stalo naschvál, alebo len zhodou okolností. Možno o pozadí toho vie Vondráčková niečo viac, alebo si to len domýšľa, ale na protest účinkovať v spomienkovom galaprograme konaného 19. a 20. júna, odmietla. 

Z tých, ktorí kedysi s Karlom Gottom účinkovali bola jedinou osobou, ktorá chýbala, ak sa neráta jej rovesníčka Hanka Zagorová (75).Tá je však veľmi vážne chorá, inak by iste prišla. Mala zaspievať duet spolu s manželom, operným spevákom Štefanom Margitom (65). Ten napokon zaspieval sám temperamentnú záhorackú pieseň Išiel Macek do Malaciek, ktorou Karel vedel vždy rozospievať a roztlieskať publikum v sále. Margita manželku ospravedlnil s tým, že všetkým za ňu odovzdáva pozdravy.  

Helena Vondráčková a Karel Gott spolu vystúpili aj v slávnej Carnegie Hall v New Yorku:

Na potvrdenie domnienky, že Vondráčková neprišla zaspievať kvôli tomu, že sa urazila, sa k tomu vyjadril aj zdroj z okolia speváčky: "Helena mala Karla veľmi rada. Nikdy by mu neodmietla vzdať hold. Potom sa však stalo niečo, čo sa jej veľmi  dotklo. Všetko sa zmenilo na slávnostnej premiére dokumentu Karel, na ktorú bola síce pozvaná, ale hoci tvorcom poskytla svoj vlastný, celkom unikátny dokument z Ria a svoje archívne fotografie a zábery, zo všetkých záberov ju vystrihli a dokument vyzeral, akoby neexistovala. Neobjavila sa v ňom ani na sekundu. Nie je ani tajomstvom, že tesne pred smrťou Karla Gotta poskytla do jeho pripravovanej knihy veľké množstvo fotografií z vlastného archívu." 

Helena je momentálne spolu s manželom na jej turné s názvom Jubilejní:

Ani jej kamarátke Marte Kubišovej (79) sa to nepozdávalo. "To, že tam Helča nebola, ma naozaj veľmi zarazilo. Hľadala som ju. O Káju sa zaujímala celý život, dvakrát boli spolu v Carnegie Hall, absolvovali spolu veľmi úspešné turné. To som tam radšej nemala byť ja," vyjadrila sa legendárna speváčka. Aj z vyjadrenia manažmentu vdovy Ivany Gottovej (46) vyplýva, že dôvod nezaspievať na koncerte bol zo strany Vondráčkovej jasný. "Pozvanie na Poctu Karlu Gottovi dostali okrem iných tiež všetci kolegovia, ktorí v priebehu rokov vystupovali ako hostia na koncertoch Karla. Manažér Heleny Vondráčkovej zrušil jej účasť v programe po minuloročnej premiére filmu Karel," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení. Helena a jej manžel informácie potvrdili, ale odmietli komentovať dôvod neúčasti na koncerte. Vondráčková mala deň predtým vlastný koncert k jej životnému jubileu v pražskej Lucerne, spojený s krstom jej autobiografie Každá trampota má svou mez, a na druhý deň odletela do Poľska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie