Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Víťazka speváckej súťaže v polovici chemoterapie! Patricia (23) úprimne priznala, ako dopadla kontrola...
Zdielať na

Víťazka speváckej súťaže v polovici chemoterapie! Patricia (23) úprimne priznala, ako dopadla kontrola...

Zdroj: instagram/PJ

Nedávno upozornila mladá speváčka, talentovaná sopranistka Patricia Janečková (23) na jej závažnú diagnózu rakoviny prsníku na sociálnej sieti. Je známa tým, že v roku 2010 vyhrala ako 12-ročná talentovú spevácku súťaž. Krstným otcom jej prvého albumu bol sám Karel Gott, ktorý ju dokonca sprevádzal aj na jej následnom turné. Patrícia svoj talent nezanedbávala. Absolvovala množstvo koncertov, účinkovala aj v muzikáloch. V jej najnovšej úlohe Márie v slávnom West Side Story sa pred časom predstavila v Divadle Jiřího Myrona v Ostrave.

​Patrícia je, žiaľ, dôkazom, ako náhle môže všetko zmeniť osud v podobe choroby. Odrazu je všetko inak a jej sľubná kariéra musí ísť teraz celkom bokom. "Drahí priatelia, tento rok mal byť plný krásnych koncertov a divadelných predstavení. Všetko je inak. Pred pár dňami som sa od lekárov dozvedela, že ma čaká veľký boj. Rakovina bola, je a bude medzi nami, a hoci som si vždy myslela, že mladosť rovná sa zdravie, nie je to tak. Výsledky biopsie ukázali, že mám v prsníku zhubný nádor," zverila sa na svojom instagramovom profile. 

Odvtedy podstúpila niekoľko vyšetrení a už aj chemoterapiu. Na svojom profile sa zveruje aj o ďalšom vývoji ochorenia. "Čas letí ako šialený! Som v polovici chemoterapie a po troch dlhých mesiacoch sa konečne cítim dobre, pretože výsledky kontrolných vyšetrení sú dobré! Má to zmysel," napísala Patricia, ktorá ani počas liečenia nerezignovala na jej poslanie speváčky.  "To ale neznamená, že prestanem spievať! Hneď ako budem mať silu, budem pre vás spievať a nahrávať. Mňa len tak niečo nedostane!" nevzdávala sa odhodlaná mladá žena a všetci jej priaznivci jej pritom držia iste palce.

Patrícia sa fanúšikom poďakovala za ich podporu aj prostredníctvom videa:

Bez možnosti účinkovať vo svojej milovanej profesii nemá ani dostatočný príjem na rôzne ďalšie terapie, ktoré nie sú hradené zo zdravotného poistenia. Preto poprosila svojich priaznivcov, aby ju finančne podporili akoukoľvek výškou príspevku cez nadáciu, ktorá bola založená na podporu umelcov. Bude všetkým prispievateľom, ktorí chápu jej ťažkú situáciu, veľmi vďačná. Zatiaľ nezverejnila, ako sa k tomu verejnosť postavila, ale iste jej mnohí pomohli.

​Patrícia má za sebou prvé kolo náročnej liečby chemoterapiou:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie