Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Harry opäť pobúril! Za domov považuje USA, zahmlieval, či mu chýba otec a brat a TOTO povedal o kráľovnej!
Zdielať na

Harry opäť pobúril! Za domov považuje USA, zahmlieval, či mu chýba otec a brat a TOTO povedal o kráľovnej!

Archívna reportáž

Britská kráľovná Alžbeta II. oslávila 96. narodeniny, ktoré sa rozhodla stráviť vo svojom obľúbenom vidieckom sídle v Sandringhame v Norfolku a oslava bola len skromná. Oveľa väčšia ju čaká v júni, keď sa bude konať veľkolepá paráda na počesť platinového výročia jej panovania. Kráľovské povinnosti prevzala 6. februára roku 1952 po zosnulom otcovi, kráľovi Jurajovi VI. (†56), ktorého si veľmi vážila a nesmierne milovala. Oslava sa má konať v júni preto, že vtedy je v Británii stabilnejšie počasie a všetky oslavy kráľovskej rodiny sa zvyčajne presúvajú na tento termín.

​Oslavy budú prebiehať v Londýne a vo Windsore. Počas slávnostnej vojenskej prehliadky ju na balkóne kráľovského paláca budú obklopovať všetci jej najbližší rodinní príslušníci. Zatiaľ sa ale stále nevie, či medzi nimi bude aj princ Harry, ten to necháva otvorené. Neprišiel ani koncom marca na zádušnú omšu za svojho starého otca princa Philipa. Tvrdí, že sa bojí o svoju bezpečnosť kvôli odobratiu práva na štátnu ochranku, keďže po opustení kráľovského dvora on ako aj jeho manželka Meghan prišli o postavenie seniorov, reprezentujúcich kráľovskú rodinu. V relácii Today, ktorá sa natáčala v Haagu na Invictus Game, k tomu povedal  niečo komentátorke Hode Kotb.

Vojvoda zo Sussexu sa aktuálne v rozhovore s Hode Kotb pre Today rozplýval nad svojím "špeciálnym vzťahom" s babičkou, ale nevedel povedať, či sa vráti do Spojeného kráľovstva na oslavy jej platinového výročia. "Neviem, či prídem. Je tu veľa problémov s bezpečnosťou a všetkým ostatným," odpovedal na jej otázku. "Snažím sa urobiť všetko pre to, aby sa s ňou moje deti mohli stretnúť," dodal. Harry hovoril aj o svojej nedávnej návšteve kráľovnej v Spojenom kráľovstve s Meghan - ich prvej spoločnej návšteve Spojeného kráľovstva od odchodu z kráľovskej rodiny. Prezradil, že si s ňou dali čaj, vraj ju aj "rozosmial", keď pochválil jej "zmysel pre humor". Povedal tiež, že bolo "naozaj milé vidieť ju v súkromí", ale potvrdil, že on sa cíti byť doma už v Santa Barbare v USA. 

Takto to vyzeralo v zákulisí Invictus Games 2022, ktoré sa tradične uskutočnili pod patronátom princa Harryho v holandskom Haagu:

"Máme zvláštny vzťah. Rozprávame sa o veciach, o ktorých nemôže hovoriť s nikým iným," tvrdí princ o akomsi privilegovanom postavení vo vzťahu k starej mame. Harry sa tiež zveril, že by chcel, aby mala kráľovná okolo seba "správnych ľudí, ktorí ju budú chrániť". Teraz sa ale sústredí na hry Invictus v Haagu, ktoré sa práve končia. "A keď odtiaľto odídem, vrátim sa a sústredím sa na svoju rodinu, ktorá mi veľmi chýba," dodal a pokračoval: "Môj domov je teraz, zatiaľ, v Spojených štátoch a tak to aj cítim. Privítali nás s otvorenou náručou a v Santa Barbare máme skvelú komunitu". 

Harry tvrdí, že by chce zabezpečiť, aby boli okolo kráľovej iba správni ľudia, sám sa však so svojou starou matkou celý rok osobne nestretol a nepredstavil jej druhé vnúča:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Prezradil, že v ich kalifornskom dome visia fotografie jeho mamy Diany. "Pre mňa je tu neustále. V posledných dvoch rokoch je to viac ako kedykoľvek predtým. Pomáha mi, aby som sa dal do poriadku," zveril sa a vraj podobne to má aj jeho brat William. "On má svoje deti a ja mám svoje deti. Naše okolnosti sú, samozrejme, odlišné. Ale cítim jej prítomnosť takmer vo všetkom, čo teraz robím. V posledných dvoch rokoch je to určite viac. Dáva na nás pozor," povedal Harry, ktorý mal s mamou veľmi vrúcny vzťah. No keď sa ho moderátorka opýtala, či mu nechýba otec či brat, princ sa odpovedi šikovne vyhol. No aj to sa dá chápať ako odpoveď.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie