Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Je to skutočne on?! Drogovo závislý líder českej kapely sa po dlhej dobe ukázal, ľudia nechápu!
Zdielať na

Je to skutočne on?! Drogovo závislý líder českej kapely sa po dlhej dobe ukázal, ľudia nechápu!

Zdroj: Instagram

O kedysi populárnom spevákovi a lídrovi skupiny Mandrage, Vítovi Starom (33) sa už nejaký čas vie iba veľmi málo. Jeho pekná chlapčenská tvár a blonďaté vlasy ho predurčovali aj na to, aby sa stal miláčikom ženského publika. Ale najmä jeho talent bol neprehliadnuteľný. Vytvoril mnoho slávnych hitov ako napríklad piesne Šrouby a matice, Hledá se žena alebo Brouci, ktoré sa hrávajú v českých rádiách doteraz. Žiaľ, jeho citlivá psychika náhlu popularitu dobre nezvládala a začal s drogami, najmä s nebezpečným metamfetamínom pervitín. Ako to pri tejto syntetickej droge býva, veľmi rýchlo začal upadať ako po psychickej, tak aj fyzickej stránke.

​Z kedysi fešného chalana sa stal vychudnutý bezzubý prízrak s čiernymi kruhmi pod očami. No najmä jeho nespoľahlivosť pohoršovala čoraz viac ostatných členov kapely. Prichádzali o veľké peniaze za neuskutočnené koncerty a pokuty. Napriek všetkému sa po dohode s Vítom rozhodli v roku 2020 uskutočniť koncertné turné Dlouhý február a všade bolo vypredané, v Brne museli dokonca koncerty pridávať. Napokon sa odohral iba jeden koncert v Prahe, 1. februára a to bez Víta, ktorý sľub, že sa na neho budú môcť spoľahnúť, nedodržal. Zo solidarity za neho s úspechom vystúpili Mirai, Adam Mišík a ďalší. Na záver večera citoval gitarista Pepa Bolan známy Lennonov výrok : "Na koniec vždy všetko dobre dopadne. A ak to dobre nedopadlo, tak to potom ešte nie je koniec".

Dalo sa to chápať aj tak, že se raz aj Vít Starý dá dokopy a že toto v skutočnosti ešte nie je koniec ani jeho, ani skupiny. Vít sa už na prelome rokov 2019 a 2020 podujal absolvovať niekoľkomesačnú intenzívnu liečbu závislosti, ale v čase plánovanej koncertnej šnúry to ešte nevyšlo. Kapela Mandrage sa rozpadla, hoci by Víta mohol bez väčších problémov nahradiť iný spevák, ale zrejme usúdili, že bez starého kamaráta to nemá zmysel.

Pripomeňte si najväčší hit kapely Mandrage, ktorý koloval aj v našich rádiách:

Potom sa spevák dlhú dobu skrýval pred verejnosťou. Po náročnom a dlhom pátraní sa začiatkom vlaňajšieho roku podarilo Expresu zistiť, kde sa nachádza a stretnúť sa s ním. Bolo to v Plzni, kde Vít pôsobil v tamojšom divadle ako pomocný pracovník. Vyzeral už lepšie, a tak sa aj cítil. "Mám sa dobre. Myslím si, že nastal čas, aby som prehovoril ja. Doteraz hovorili ostatní," komentoval Starý stručne svoju situáciu. Zatiaľ sa ale na to neodhodlal.

Vítek vyzerá skutočne výborne, na veľkú radosť jeho najbližších, aj fanúšikov:

facebook/Jana Stará

​Na jeho adresu sa vyjadroval kde kto, hnevali ho najmä výroky a obviňovania od Pepu Bolana, ktorý ho ako jediný z kapely otvorene kritizoval za nepríjemnosti spôsobené Mandrage. V divadle si Vít našiel nových priateľov, ktorí majú k hudbe blízko a spolu s nimi tam pravidelne skúša. Prezradil, že píše nové texty a skladá k nim aj hudbu. Postavil sa na vlastné nohy a premýšľa dokonca aj o návrate na hudobnú scénu. No to najväčšie prekvapenie teraz priniesla jeho mama Jana. Zverejnila na Facebooku spoločnú fotografiu so synom a zdá sa, že Vít je opäť taký, ako si ho všetci pamätajú. Je až neuveriteľné, že dokázala ťažkú závislosť prekonať a zregenerovať sa z chodiacej "smrtky" na fešáka, akým býval. Smutná kapitola jeho života je snáď už definitívne za ním.

Súvisiace články

Najčítanejšie