Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zúfalá snaha o záchranu kariéry! Will Smith po oscarovskej facke REZIGNOVAL!
Zdielať na

Zúfalá snaha o záchranu kariéry! Will Smith po oscarovskej facke REZIGNOVAL!

Archívna reportáž

Ak by mal Will Smith stroj času, je takmer isté, že jednou z udalostí vo svojom živote, ktorú by najradšej vymazal, by bola facka, ktorú uštedril komikovi Chrisovi Rockovi. Spravil to priamo na pódiu počas udeľovania Oscarov pred celým svetom. Nepáčila sa mu totiž poznámka, ktorú Chris v rámci obvyklého žartovania na účet celebrít uštedril Willovej manželke Jade. Tá trpí alopéciou, chorobou, pri ktorej vypadávajú vlasy a Rock jej povedal, že sa na ňu teší vo filme G.I.Jane, kvôli ktorému sa dohola ostrihala Demi Moore.

​​Na Smitha sa zniesla obrovská vlna hnevu po tom, čo reagoval skratovo a z nejakého dôvodu sa rozhodol pred celým svetom udrieť svojho kolegu pre pomerne nevinný, hoci iste necitlivý vtip. Práve na podobných akciách padajú aj oveľa horšie žartíky na účet hviezd a ešte nikdy nikto podobne nereagoval. Smith už vie, že to poriadne prepálil a riskuje aj kariéru. Po dvoch dňoch zverejnil aj ospravedlnenie Rockovi a celému svetu, v piatok volal s predstaviteľmi Akadémie filmových umení a vied a padlo rozhodnutie.

"Vzdávam sa členstva v Akadémii filmových umení a vied a prijmem akékoľvek ďalšie dôsledky, ktoré správna rada uzná za vhodné," oznámil Smith v piatkovom vyhlásení. Herec dodal: "Moje konanie na 94. ročníku odovzdávania cien Akadémie bolo šokujúce, bolestivé a neospravedlniteľné. Zoznam tých, ktorým som ublížil, je dlhý a zahŕňa Chrisa, jeho rodinu, mnohých mojich drahých priateľov a blízkych, všetkých prítomných a celosvetové publikum".

Will Smith si sype popol na hlavu kade chodí:

​Smith povedal, že "zradil" dôveru Akadémie a "pripravil" nominovaných a víťazov o možnosť oslavovať. "Mám zlomené srdce," povedal a svoje vyhlásenie zakončil sľubom, že "už nikdy nedovolí, aby násilie zvíťazilo nad rozumom". Krátko po Smithovom vyhlásení vydal vyhlásenie aj prezident Akadémie David Rubin, ktorý Smithovu rezignáciu prijal. "Budeme pokračovať v disciplinárnom konaní proti pánovi Smithovi za porušenie noriem správania akadémie pred ďalším plánovaným zasadnutím správnej rady 18. apríla," oznámil vo vyhlásení.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Will Smith (@willsmith)

Odstúpenie hviezdy filmu Kráľ Richard, za ktorý sošku získal, znamená, že už nebude môcť hlasovať na Oscaroch, ale stále môže byť nominovaný, zúčastňovať sa na budúcich ceremoniáloch a ponechať si svojho čerstvého Oscara. Rock bol údajne vyzvaný, aby podal na Smitha obvinenie, ale odmietol to a pre Page Six sa exkluzívne vyjadril, že "ani neuvažuje" o tom, že by podnikol akékoľvek právne kroky. Dostalo sa mu inej satisfakcie - jeho popularita raketovo narástla a v priebehu pár dní sa vypredalo celé turné s jeho stand-up šou. Mnohí sa zhodujú, že Oscara by mal dostať on za to, ako nečakanú a ponižujúcu facku od kolegu zvládol s chladnou hlavou.

Súvisiace články

Najčítanejšie