Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žaloba o 200 miliónov za Smithovu oscarovskú facku?! Jim Carrey šokuje!
Zdielať na

Žaloba o 200 miliónov za Smithovu oscarovskú facku?! Jim Carrey šokuje!

Ešte nejakú chvíľu zrejme bude spoločnosťou rezonovať zrejme najslávnejšia facka v histórii šoubiznisu. Tú počas 94. ročníku odovzdávania cien Akadémie filmových umení a vied uštedril Will Smith komikovi Chrisovi Rockovi za pomerne nevhodný vtip na účet jeho manželky Jady. Ako ale mnohí pripomínajú, práve preto, aby si zabávači uťahovali z prítomných celebrít, ich na podobné akcie volajú. Ricky Gervais by mal byť zrejme z pohľadu Smitha za jeho skutočne ostré a nekorektné vtípky na adresu slávnych už minimálne po smrti... No sú mnohí, ktorí stoja na strane Smitha a jeho rytierskych pohnútok.

​Na sociálnych sieťach sa už celkom jasne vytvorili dve skupiny - tím Chris a tím Will. Zdá sa, že spomedzi hviezd strieborného plátna ich nie je veľa na strane Smitha. Aspoň nie tí, ktorí sa ozvali. A korunu tomu nasadil Jim Carrey, ktorý evidentne nemá pochopenie pre tých, ktorí nemajú pochopenie pre humor. Či lepšie povedané, chcú zaň trestať fackami. Ako sa slávny herec vyjadril, reagoval by úplne inak ako Chris Rock, keby sa ocitol v podobnej situácii. V rozhovore s Gayle King zo CBS News v pondelok herec povedal, že by na čerstvého držiteľa Oscara okamžite podal poriadnu žalobu.

"Dnes ráno by som oznámil, že žalujem Willa o 200 miliónov dolárov," povedal 60-ročný Carrey. "Pretože to video tam bude navždy. Bude všadeprítomné. Tá urážka bude trvať veľmi dlho," vyjadril sa herec a evidentne nemyslel urážku Jady, ale urážku úspešného herca a zabávača Chrisa Rocka. Dostať facku v priamom prenose počas odovzdávania Oscara je nepochybne kruté poníženie.

Hviezda mnohých nesmreteľných komédií ale ďalej priznala, že ho rovnako vydesila zdanlivo pozitívna reakcia publika, keď venovali Smithovi potom, čo získal Oscara, standing ovation. "Bol som znechutený. Bol som znechutený z potlesku v stoji. Mal som pocit, že Hollywood je masovo bez chrbtovej kosti. A naozaj som mal pocit, že toto je naozaj jasný dôkaz toho, že už nie sme super klub," zhodnotil znechutene. Carrey sa domnieva, že dôvodom, prečo sa 57-ročný Rock zatiaľ nerozhodol podať na 53-ročného Smitha žalobu, je to, že "nechce mať problémy".

Chris Rock sa k incidentu nevyjadril, zato na sociálnych sieťach mu vyjadrujú podporu tisíce priaznivcov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chris Rock (@chrisrock)

Tiež si myslí, že Smith mohol nájsť iné spôsoby, ako dať najavo nesúhlas s úderom - namiereným na jeho manželku Jadu Pinkett Smith - bez toho, aby sa uchýlil k násiliu. Mohol napríklad využiť sociálne siete alebo médiá. "Nemáte právo vyjsť na pódium a udrieť niekoho po tvári, pretože niečo povedal," je presvedčený Carrey. "Will má v sebe niečo, čo ho frustruje. A ja mu želám všetko najlepšie, naozaj. Nemám nič proti Willovi Smithovi. Urobil veľké veci, ale toto nebol dobrý moment," pokúsil sa akúsi analýzu Smithovej psychiky a možno nie je ďaleko od pravdy. "Bol to len sebecký moment, ktorý to celé poznačil," uzavrel zjavne pohoršený herec.

Will Smith sa Rockovi ospravedlnil, ale trvalo mu to takmer dva dni a predchádzala tomu hrozba, že by mu Akadémia mohla odobrať Oscara:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Will Smith (@willsmith)

Súvisiace články

Najčítanejšie