Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ivana predala Karla! Gottová si polepšila o mastnú sumičku!
Zdielať na

Ivana predala Karla! Gottová si polepšila o mastnú sumičku!

Archívna reportáž

Po minuloročnej októbrovej premiére dokumentu Karel o Karlovi Gottovi (†80) a jeho následnom uvedením do kín, sa ho dočkali aj televízni diváci v Česku aj na Slovensku. O pár dní si ho budú môcť pozrieť aj nemecky hovoriaci fanúšikovia českého zlatého slávika v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku. Vdova Ivana Gottová (46) totiž predala práva na film zastúpeniu spoločnosti Netflix po Česku aj v týchto krajinách. Očakáva sa, že podobne, ako u českých divákov, stretne sa aj u tamojších fanúšikov majstra s veľkým záujmom. V nemecky hovoriacich krajinách Gott často koncertoval a bol veľmi populárny.

​Na dokument doteraz v Česku reagovali diváci v prevažnej miere veľmi pozitívne, aj keď sa našli aj kritici najmä pre miestami azda až príliš silné emócie. Režisérka Olga Špátová Malířová (38) v ňom striedala rôzne roviny, z ktorých sa snažila rozvíjať príbeh Gottovho života. Vzniklo obrovské množstvo materiálu, ktorý potom musela vytriediť a zostrihať, čo nebolo jednoduché. Aby mu mohli porozumieť aj nemecky hovoriaci diváci, bolo nutné k nemu dorobiť aj titulky v nemčine, čo trvalo dlhšiu dobu. Český zvuk vo filme zostane, píše portál Blesk.cz.

"Zapíšte si dátum: Film Karel bude v nemecky hovoriacich krajinách dostupný na Netflixe už od 1. apríla," oznámil Gottov dlhoročný spolupracovník Filip Albrecht, ktorý sa podľa informácii Blesku podieľal na preklade a tiež na zmluvnom vyjednávaní. Ivana Gottová za predaj práv Netflixu po vlaňajšku zinkasovala prostredníctvom distribučnej spoločnosti ďalšie peniaze. "Pretože obrazovú a zvukovú stopu si už Netflix zakúpil skôr, spoločnosť teraz uhradila len práva pre nemecky hovoriace krajiny ako také," uviedol zdroj pre Blesk a tiež prezradil, že ide o sumu jeden milión korún. "Netflix všetko uhradil v eurách," dodal. Ďalšou krajinou s ponukou dokumentu by malo byť Poľsko.

Dokumentárneho filmu o českej speváckej legende sa dočkajú aj fanúšikovia v nemecky hovoriacich krajinách, pozrite si trailer k filmu Karel: 

Pre Gotta bolu nakrúcanie dokumentu aj rozlúčkou s jeho fanúšikmi. Aj preto pri jeho sledovaní tiekli slzy dojatia prúdom. "Môj manžel sa rozhodol, že chce, aby po ňom zostalo niečo viac než len piesne. Darček pre jeho verných fanúšikov. Obraz jeho životnej cesty. Viem, že mu záležalo na tom, aby natočil pravdivý film nielen o svojej práci, ale aj o krásnych a harmonických vzťahoch v našej rodine," spomínala Ivana Gottová na dôvod, prečo sa jej slávny manžel rozhodol nakrúcať dokument. Ten by mal do leta vyjsť aj na DVD v skrátenej verzii. K miliardovému dedičstvu to znamená pre Ivanu ďalšie mastné sumičky.

U českých a slovenských divákov zaznamenal film Karel úspech, čas ukáže, ako sa ujme na nemeckom trhu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Najčítanejšie