Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šokujúce zistenie z pitvy zosnulého muzikanta (†50)! Abnormálne výsledky vo viacerých ohľadoch
Zdielať na

Šokujúce zistenie z pitvy zosnulého muzikanta (†50)! Abnormálne výsledky vo viacerých ohľadoch

Archívne video

V piatok naposledy vydýchol bubeník slávnej kapely Foo Fighters. Taylora Hawkinsa (†50) našli bez známok života na hotelovej izbe v kolumbijskej Bogote, pričom o pár hodín mala mať kapela koncert. Po vykonaní pitvy sa, žiaľ, potvrdili predpoklady - Taylor prehral boj so svojimi démonmi. No to nebolo jediné, čo patológ zistili.

​Podľa kolumbijských úradov vážilo srdce Taylora Hawkinsa v čase jeho tragickej smrti dvojnásobok hmotnosti väčšiny mužov v jeho veku, píše portál The Mirror. Súdni znalci vraj zistili, že srdce bubeníka skupiny Foo Fighters vážilo "najmenej 600 gramov".  Normálna hmotnosť je pritom približne 300 až 350 gramov. Vyššia hmotnosť srdca môže byť spojená so srdcovými ochoreniami vrátane kardiomyopatie, ktorá sťažuje tomuto orgánu pumpovanie krvi do zvyšku tela a môže viesť k jeho zlyhaniu. Užívanie drog môže spôsobiť poškodenie srdca a užívanie toxických látok je hlavným rizikovým faktorom náhlej srdcovej smrti.

Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že 50-ročný bubeník utrpel kardiovaskulárny kolaps po požití kokteilu drog, informoval rešpektovaný kolumbijský spravodajský časopis Semana. Uviedli tiež, že úrady im potvrdili, že známy hudobník sa predávkoval heroínom zmiešaným s antidepresívami a benzodiazepínmi, čo sú psychoaktívne lieky.

Pripomeňte si obrovský hit kapely s vydareným klipom:

Kolumbijská generálna prokuratúra už potvrdila, že prvotná pitva, ktorá sa uskutočnila už v sobotu, odhalila v Hawkinsovom moči stopy 10 rôznych drog vrátane opioidov, ktoré môžu siahať od heroínu po fentanyl a morfín, bola zistená marihuana a antidepresíva. Federálne vládne oddelenie sa vo svojom vyhlásení po vykonaní pitvy nezmienilo o kokaíne, hoci skoršie nepotvrdené správy poukazovali na to, že v Hawkinsovej izbe v hoteli Four Seasons Casa Medina sa našiel "biely prášok podobný kokaínu".

Taylorovi zložili poklonu najslávnejšie rockové kapely sveta, ale smútia za ním aj slovenskí fanúšikovia, aj Jaro Bekr:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaro Bekr (@jarobekr)

Poplach nastal v piatok večer, keď sa bubeník sťažoval na bolesti v hrudníku pred hlavným vystúpením svojej kapely na festivale Estereo Picnic v Bogote. Snahy lekára a záchranárov o jeho oživenie zlyhali a na mieste ho vyhlásili za mŕtveho. Otec troch detí sa už v roku 2001 v Londýne predávkoval heroínom, po ktorom bol približne týždeň v kóme. "Nie som tu preto, aby som kázal o tom, že drogy sa nemajú brať, pretože ja som ich bral rád, ale na chvíľu sa mi to jednoducho vymklo spod kontroly a takmer ma to dostalo," vyjadril sa pred pár mesiacmi tvrdiac, že už s drogami sekol. Žiaľ, zjavne opäť nedokázal odolať a stalo sa mu to osudným.

Súvisiace články

Najčítanejšie