Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zdrvujúca správa pre svet hudby! Zomrel člen slávnej kapely, mal len 50 rokov
Zdielať na

Zdrvujúca správa pre svet hudby! Zomrel člen slávnej kapely, mal len 50 rokov

Archívne video

Taylor Hawkins, bubeník skupiny Foo Fighters, ktorý pôsobil viac ako dve desaťročia, zomrel vo veku 50 rokov, uvádza sa vo vyhlásení kapely. K nečakanému úmrtiu došlo v hoteli v kolumbijskej Bogote, bližšie informácie kapela nezverejnila.

"Rodina Foo Fighters je zdrvená tragickou a predčasnou stratou nášho milovaného Taylora Hawkinsa. Jeho hudobný duch a nákazlivý smiech budú navždy žiť s nami všetkými," stojí vo vyhlásení, ktoré kapela zverejnila na sociálnych sieťach. Foo Fighters sú v súčasnosti na turné v Južnej Amerike a v čase Hawkinsovej smrti mali vystúpiť na festivale Estéreo Picnic v kolumbijskej Bogote, uviedol pre Rolling Stone zástupca kapely. 

Taylor v minulosti otvorene hovoril o svojom boji s drogami. V rozhovore pre Kerrang, ktorý vyšiel práve pred rokom, priznal, že to s drogami v minulosti preháňal. Až mrazivo znejú jeho slová, keď hovoril o "rýchlom živote a mladej smrti": "Každý má svoju vlastnú cestu a ja som zašiel príliš ďaleko. Jednu noc som sa zabával v Londýne, omylom som niečo urobil a to všetko zmenilo. Uveril som sprostému mýtu o tom, že treba žiť tvrdo a rýchlo, zomrieť mladý. Nie som tu preto, aby som kázal o tom, že drogy sa nemajú brať, pretože ja som ich bral rád, ale na chvíľu som sa jednoducho vymkol spod kontroly a takmer ma to dostalo".

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov kapely:

No zároveň dodal, že to má za sebou a radšej už chodí do prírody, alebo si užíva prítomnosť svojich troch detí. Špekulovať o tom, či sú za jeho smrťou drogy je predčasné. Keď sa správa o Hawkinsovom úmrtí rozšírila, mnohí hudobníci a známe osobnosti si na sociálnych sieťach uctili zosnulého bubeníka. Foo Fighters ale vo vyhlásení poprosili o rešpektovanie súkromia, najmä vzhľadom k Taylorovej rodine.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Foo Fighters (@foofighters)

Prvýkrát sa preslávil ako koncertný bubeník Alanis Morissette počas éry Jagged Little Pill. Po konflikte medzi štúdiom, ktorý viedol k odchodu pôvodného bubeníka Foo Fighters Williama Goldsmitha počas nahrávania prelomového albumu skupiny The Colour and the Shape, čo vtedy prinútilo frontmana Davea Grohla, niekdajšiu hviezdu Nirvany, prevziať na nahrávke bubenícke povinnosti, sa Hawkins na Grohlovu žiadosť na jar 1997 oficiálne pripojil ku skupine. Grohl neskôr vo svojej autobiografii The Storyteller z roku 2021 označil bubeníka za svojho "najlepšieho priateľa a partnera pre všetko". Mimo práce s Foo Fighters Hawkins pravidelne spolupracoval s inými hudobníkmi a skupinami - a dokonca rozbehol niekoľko vlastných bočných projektov. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie