Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Eminem sa ocitol na zozname, kde ho asi nikto ešte nečakal! Nie je trochu priskoro..?
Zdielať na

Eminem sa ocitol na zozname, kde ho asi nikto ešte nečakal! Nie je trochu priskoro..?

Archívna reportáž

Niety pochýb, že každé ocenenie za tvorbu umelca poteší. No pri niektorých cenách a niektorých menách človeku nevdojak napadne, či na to nie je ešte trochu priskoro. Ktovie, ako zareagoval Eminem (49), keď sa dozvedel o svojej najnovšej nominácii.

Marshall Bruce Mathers III, známy ako Eminem, je nepochybne najslávnejší a najúspešnejší raper bielej pleti všetkých čias. No predsa len možno ešte ani on nečakal, že je čas vstúpiť do siene slávy. No aktuálne mu to vážne "hrozí".

Medzi nominovanými na uvedenie do Rock'n'rollovej siene slávy sú tento rok okrem Eminema po prvý raz aj Dolly Parton, Lionel Richie, Duran Duran alebo A Tribe Called Quest. Okrem posledných menovaných, hiphopovej kapely z New Yorku, sú všetci o minimálne generáciu starší ako raper. 

Túto Eminemovu prelomovú pesničku pozná každý:

Inštitúcia sídliaca v Clevelande v stredu zverejnila celkový zoznam 17 umelcov a skupín, ktorí sa tento rok uchádzajú o uvedenie do siene slávy. Sú medzi nimi aj Rage Against the Machine, Pat Benatar, Dionne Warwick, Carly Simon, Judas Priest, Beck, Kate Bush, DEVO, Eurythmics, Fela Kuti, MC5 a New York Dolls. Po prvý raz sa v tomto výbere objavili aj Carly Simon a Beck.

​Eminem sa pritom medzi kandidátov dostal hneď v prvom možnom roku, keďže umelci sa môžu o uvedenie do siene slávy uchádzať najskôr 25 rokov po vydaní svojej prvej komerčnej nahrávky. Svoj debutový album Infinite vydal v roku 1996, o tri roky neskôr dobyl hitparády s hitom My name isTohtoročný zoznam nových členov Rock'n'rollovej siene slávy zverejnia v máji a ich oficiálne uvedenie by sa malo uskutočniť neskôr v tomto roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie