Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Svet hudby smúti! Na covid zomrel slávny spevák a herec, jeho najväčší hit milovali všetci
Zdielať na

Svet hudby smúti! Na covid zomrel slávny spevák a herec, jeho najväčší hit milovali všetci

Zdroj: youtube/screenshot

Šokujúca správa otriasla hudobným svetom. Známy americký rockový hudobník Meat Loaf zomrel vo veku 74 rokov. Po jeho boku bola v posledných chvíľach jeho manželka Deborah.

Manželka herca a hudobníka vydala prostredníctvom Facebooku vyhlásenie, v ktorom uviedla: "So zlomeným srdcom oznamujeme, že dnes v noci zomrel nenapodobiteľný Meat Loaf obklopený manželkou Deborah, dcérami Pearl a Amanda a blízkymi priateľmi".

"Jeho úžasná kariéra trvala šesť desaťročí, počas ktorých predal viac ako 100 miliónov albumov po celom svete a zahral si vo viac ako 65 filmoch vrátane trhákov ako Fight Club, Focus, Rocky Horror Picture Show a Wayneov svet World. Album Bat Out of Hell patrí dodnes medzi 10 najpredávanejších albumov všetkých čias," priblížili v smutnej správe aj fantastickú kariéru rockera. "Vieme, ako veľa pre mnohých z vás znamenal, a skutočne si vážime všetku lásku a podporu, keď prechádzame týmto obdobím smútku zo straty takého inšpiratívneho umelca a krásneho človeka. Ďakujeme vám za pochopenie našej potreby súkromia v tomto období. Z jeho srdca do vašich duší... Neprestaňte byť rockermi!" rockerskou výzvou, ako by sa to iste aj spevákovi páčilo, ukončila žialiaca vdova smutnú správu.

Príčinu smrti síce v príspevku nezverejnili, no podľa portálu TMZ začiatkom týždňa spevák zrušil stretnutie pre nakazenie sa covidom. Jeho stav sa veľmi rýchlo zhoršil, žiaľ, až fatálne. Hudobník bol známy najmä vďaka legendárnej trilógii Bat Out Of Hell. Tá patrí medzi 35 najpredávanejších albumov v histórii USA a podľa údajov RIAA si pripísala dokonca 14 miliónov predaných kusov a získal za ňu aj cenu Grammy. Jeho hudobná kariéra sa začala koncom 60. rokov, keď založil svoju prvú kapelu Meat Loaf Soul. Na svojom prvom koncerte predskakoval Van Morrisonovej skupine Them a Question Mark and the Mysterians.

Azda najväčším hitom aj v našich končinách bola romantická balada I would do anything for love z 90. rokov:

Po mnohých koncertoch sa pripojil k losangeleskej produkcii Hair. Neskôr priznal, že musel obrovsky bojovať o úspech, lebo ho v hudobnom priemysle nebrali vážne. Meat Loaf si počas svojej rozsiahlej kariéry zahral v 65 filmoch a preslávila ho úloha vo filmovej verzii The Rocky Horror Picture Show z roku 1975. 

Súvisiace články

Najčítanejšie