Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trpké okolnosti úmrtia herca (†37) na lyžovačke. Všetko azda mohlo byť inak!
Zdielať na

Trpké okolnosti úmrtia herca (†37) na lyžovačke. Všetko azda mohlo byť inak!

Zdroj: youtube/screenshot

Správa o tragickom úmrtí mladého talentovaného herca Gasparda Ulliela (†37) zasiahla celý filmový svet. Bol jednou z najvýraznejších tvárí svojej generácie, patril k špičke francúzskych hercov. Smrť si ho našla počas rodinnej lyžovačky.

​Podľa vyhlásenia Anne Gaches, savojskej prokurátorky v Albertville, sa Ulliel počas utorkovej popoludňajšej lyžovačky v stredisku La Rosière zrazil zhruba o štvrtej popoludní s iným lyžiarom na stredne náročnom svahu po tom, ako odbočil doľava, pravdepodobne aby sa pripojil k svojim priateľom na susednom svahu. Nanešťastie, Ulliel v tom čase údajne nemal na hlave prilbu, čo mohol byť rozhodujúci faktor. "Keď prišla pomoc, pán Ulliel bol nehybný, v bezvedomí na snehu," píše sa v stanovisku. Vážne zranený herec bol v bezvedomí prevezený vrtuľníkom do univerzitnej nemocnice v Grenobli, kde na následky zranení zomrel. Druhý lyžiar, s ktorým sa Ulliel zrazil, vyviazol bez väčších zranení, prilbu mal.

Rodina herca potvrdila jeho smrť vo vyhlásení pre agentúru AFP prostredníctvom svojho agenta. Podľa francúzskych správ zanechal na svete po sebe syna menom Orso (6) zo vzťahu s francúzskou modelkou a herečkou Gaëlle Piétri. Zosnulý herec tvoril pár s Piétri od roku 2013. Tri roky po ich zoznámení, v roku 2016, privítali na svete syna, ktorého pomenovali Orso. Neboli vraj milovníkmi spoločenských podujatí, na verejnosti sa objavovali len zriedka. Na svojom instagramovom účte Gaëlle často zdieľala fotografie synčeka, Gasparda ukazovala menej. Aj tento týždeň sa tam objavilo krátke video, na ktorom Orso lyžuje v La Rosière. Chlapček počas pobytu v horách s lyžovačkou na zasnežených kopcoch spolu s rodičmi oslávil svoje šieste narodeniny. Žiaľ, horšie to už ani skončiť nemohlo.

Pozrite si zostrih momentiek Gasparda Ulliela:

Nadaný herec získal počas jeho hereckej kariéry dve ceny César, najvyššie francúzske filmové ocenenie. Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu vyjadril svoj "veľký smútok" a vo vyhlásení vyzdvihol "ikonu francúzskej elegancie". "Oslnil všetky objektívy a viac ako dve desaťročia bol na vrchole," uvádza sa vo vyhlásení Elyzejského paláca. "V každom zo svojich filmových počinov zanechal po sebe spomienku na oddaného pracovníka, vždy pripraveného počúvať, ktorého rešpektovali všetky tímy, pretože aj on každého rešpektoval," uviedol ďalej Macron vo vyhlásení. "Francúzska kinematografia stráca obrovský talent, plný šarmu a energie," napísal na Twitteri aj francúzsky minister financií Bruno Le Maire.

Hercova partnerka zdieľala ešte pred týždňom radostné video ich šikovného synčeka:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gaelle Pietri ?? (@gapietri)

Je zaujímavé, že pred 8 rokmi sa vážne zranil pri nehode na lyžiach vo francúzskom lyžiarskom stredisku Méribel, vzdialenom iba 30 kilometrov od miesta, kde lyžoval Ulliel, skvelý pilot formuly 1 Michael Schumacher. Aj jeho previezli na ošetrenie do nemocnice v Grenobli. Schumacher však, na rozdiel od Gasparda, mal na hlave v čase nehody lyžiarsku helmu, zrejme práve to mu zachránilo život.

Celé vyjadrenie vo francúzštine k tragickej nehode:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie