Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
S úmyselným nakazením zosnulej speváčky covidom je to trochu inak! TOTO prezradil jej syn!
Zdielať na

S úmyselným nakazením zosnulej speváčky covidom je to trochu inak! TOTO prezradil jej syn!

Zdroj: youtube/screenshot

Celý pondelok bola v Česku aj na Slovenskou pomaly najdiskutovanejšou správou smutná informácia o skone českej folkovej speváčky Hany Horkej († 57). Zomrela na covid, no veľké vášne rozpútala najmä informácia od niekdajšieho muzikanta Miroslava Hlavičku, ktorý, hoci speváčku osobne vôbec nepoznal, tvrdil, že sa nakazila úmyselne. Ako sa neskôr v ďalšom príspevku priznal, status napísal len na základe informácií zo sociálnych sietí. Z vyjadrenia Horkej syna vyplýva, že skutočne nehľadala naschvál nikoho nakazeného, covid si našiel cestu k nim domov bez vysloveného zámeru, no ona sa chorobe nebránila.

​Z informácií, ktoré sa po sociálnych sieťach, ale aj v médiách o chorobe a smrti speváčky kapely Asonance šírili, je podľa všetkého pravdivá tá časť, že Hana Horká sa skutočne nechcela dať zaočkovať. No na druhej strane sa jej nepáčili ani obmedzenia, ktoré sa neočkovaných a neprekonaných týkajú, a za lepšiu cestu k "slobode" považovala práve prekonanie covidu. Netušila, že prianie sa jej vyplní len čiastočne a druhá polovica príbehu bude mať ten najsmutnejší koniec.

Covid si Hanu skutočne našiel, nemusela ho ísť nikde náročky chytať. "My sme s otcom obaja zaočkovaní a domov som to priniesol ja," priznal v rozhovore pre Extra.cz speváčkin syn Jan Rek (23). Z jeho slov sa ale dá pochopiť, že jeho mama chorobu uvítala a zrejme nespravila nič, aby sa ochránila pred nákazou, čo, na druhej strane, v jednej domácnosti ani nie je také jednoduché. 

Vypočujte si pieseň z repertoáru kapely Asonance:

Mladý spevák dodal, že jemu a otcovi bolo zle len asi tri dni, jeho mame zhruba 5 dní, no už jej bolo lepšie, stále nemala čuch a chuť, ale iné príznaky vymizli. V nedeľu sa práve chystala na prvú prechádzku. "V nedeľu ráno sa prezliekala, že pôjde na prechádzku, ale zabolel ju chrbát, tak sme ju namazali a šla si na chvíľu ľahnúť. Behom desiatich minút bolo po všetkom. Našiel ju otec. Zavolali sme sanitku, ale už jej nemohli pomôcť," opísal skutočne dramatický zvrat udalostí syn zosnulej.

Miroslav Havlička dovysvetlil svoje vyjadrenia na tému úmyselného nakazenia Horkej, no až po vyše stonásobnom zdieľaní a citovaní naprieč médiami:

Hoci je presvedčený, že išlo o "pravdepodobne niečo, ako respiračné zlyhanie", výsledky pitvy ešte nemá. Pri tak rýchlom skone by mohlo ísť rovnako dobre o zlyhanie srdca, či embóliu, čo je tiež hrozba spájaná s covidom. V každom prípade je syn Hany Horkej nahnevaný, že sa za celý rok nenechala presvedčiť, aby sa dala zaočkovať, v ostrom komentári na sociálnej sieti z toho viní všetkých, ktorí vakcíny spochybňujú - od známych osobností, až po niektorých českých lekárov a vedcov raziacich tento názor. "Vzali ste mi mamičku, ktorá si na vašom základe staval všetky svoje argumenty. Pohŕdam vami. Ste absolútny odpad a odteraz mám na vás brutálnu zlosť," odkázal všetkým smútiaci syn, ktorému už mamu nič nevráti.

Smutný posledný status zosnulej speváčky:

Súvisiace články

Najčítanejšie