Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nadšená Patrasová! Po rokoch dokonalé Vianoce s Felixom!
Zdielať na
Hudba

Nadšená Patrasová! Po rokoch dokonalé Vianoce s Felixom!

Archívna reportáž

Napriek mnohým urážkám zo strany manžela Felixa Slováčka (78), ho dokázala Dagmar Patrasová (65) prijať po jeho rozchode s milenkou bez väčších výčitiek. To by zrejme zvládla naozaj máloktorá žena a neverný hudobník by si ju mal preto iste vážiť. Vo svojej dlhoročnej milenke sa sklamal, keď zistil, že má nového milenca a neráčila sa mu o tom vôbec zmieniť. Pre Slováčka bolo odhalenie v médiách veľmi ponižujúce a nebral si vôbec servítky na ústa, keď sa o nej vyjadroval. Dagmar celú situáciu iba pozorovala a skonštatovala, že to Felixovi praje, lebo mu to predpovedala dávno, ale zároveň jej ho bolo ľúto.

Po dlhých dohadovaniach, kde a s kým bude tráviť Felix Slováček tohtoročné Vianoce a Nový rok, je to už jasné. Vyberal si medzi tým, či ich strávi s deťmi, alebo s Dádou, a nakoniec vyšlo oboje. Napriek sporom medzi manželmi najmä Dagmar víta, že sa zbavila svojej dlhoročnej rivalky, pre ktorú nemala žiadne pekné slovo. Považovala ju za drzú a vypočítavú zlatokopku. Tá ju tiež osočovala snáď ešte vo väčšej miere a celkom nedôstojne tým zabávali verejnosť. Svoje pridal na konto manželky aj Slováček. Ktovie, čo vlastne držalo Patrasovú v manželstve. Zrejme už len pre ich pokročilejší vek, pohodlnosť a zrejme najmä pre nepríjemnosti okolo rozvodu a následné delenie majetku sa zachovali pragmaticky.

Po rokoch strávili manželia Vianoce spoločne, aj s ich dvomi potomkami. "Povedala by som, že Vianoce neboli v predchádzajúcich rokoch ľahké z mnohých dôvodov, ale nakoniec boli pekné a bola som rada, že sme boli všetci pokope. Myslím si, že ten najlepší darček bol ten, že sa zišla celá rodina. Vždy sme boli zvyknutí, ešte z dôb, keď žili rodičia, že sme sa vo veľkom počte zišli pri vianočnom stole. Potom to začalo rednúť, ale teraz to už opäť narastá. Vianoce sú o rodine, o tom, že sa všetci stretnú a rozprávajú sa. Tých príležitostí na schádzanie je málo, pretože každý je pracovne vyťažený, takže tentokrát to bolo fajn," odpovedala Dagmar Patrasová na otázku o sviatkoch pre ŽivotvČesku.cz.

Po dlhej dobe sa Dáda tento rok ukázala aj v talk show:

O tom, kde bude na Silvestra, sa ešte nerozhodla. Felix ho chce stráviť rozhodne s deťmi na chalupe. "Pravdepodobne budeme všetci na chalupe, ale ja sa ešte rozhodujem kvôli našej vlčiačici a mačke. V Prahe je na Silvestra veľmi rušno, najmä minulý rok tam boli také petardy, že mi moja vlčiacica skočila do lona. Má sto ton, je obrovská, nádherná, ale so strachom skočila na mňa, je to hrozné. Zvieratá trpia kvôli petardám, majú citlivejší sluch, nie sú na to zvyknuté. Manžel určite pôjde za deťmi na chalupu a ja zvažujem, či nepôjdem len na otočku a vrátim sa domov na hlavné ohňostroje," zdôvodňovala váhanie empatická majiteľka zvierat.

​Zrejme si aj za tie roky, kedy jej bol manžel neverný s o 40 rokov mladšou milenkou, zvykla na vlastné stereotypy počas sviatkov a neprekáža jej pritom ani samota. Napriek tomu, že je svojím spôsobom rada, že sa Felix zbavil závislosti na Gelemovej, veľmi už od radosti neskáče. Jeho názory na návrat k manželke sa totiť ešte stále menia podľa jeho nálady. Nerobí si zrejme už žiadne ilúzie. "Od istého času si nedávam predsavzatia. Nechávam životu voľný priebeh, snažím sa žiť pekne, slušne a tak, aby ľudia okolo mňa boli šťastní," skonštatovala na margo svojich predsavzatí do roku 2022 Dagmar Patrasová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie