Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Helenka že má 74?! TIETO dve finty stoja za Vondráčkovej fantastickou kondíciou!
Zdielať na

Helenka že má 74?! TIETO dve finty stoja za Vondráčkovej fantastickou kondíciou!

Archívna reportáž

Aj keď vekom nepatrí speváčka Helena Vondráčková (74) medzi tie najmladšie, pôsobí stále veľmi energicky a mladistvo. Bez problémov zvláda náročné koncerty a cestovanie s tým spojené. Aj v iných smeroch je veľmi aktívna a nemá problém stačiť svojmu mladšiemu partnerovi. Ten je pre ňu veľkou oporou už dlhú dobu. Mnohí tomuto vzťahu veľmi neverili, najmä jej mladší brat - otec Lucky Vondráčkovej, ale ukázalo sa, že pravdu nemali. Obaja si vedia užívať život pri rôznych aktivitách, pričom preferujú tie, ktoré sú spojené s pohybom v prírode.

Už teraz sa pomaly pripravuje speváčka Helena Vondráčková na oslavy svojho malého jubilea. To nastane 24. júna, keď bude presne 75 rokov odo dňa, keď sa narodila. To by jej nikto iste netipoval. Portál ŽivotvČesku.cz jej počas uvedenia  benefičného kalendára s názvom Pomáhať je normálne položili zopár otázok, ako to robí, že tak dobre vyzerá. "Vždy som cvičila a mala vzťah k športu. Rada plávam, lyžujem, tak zjazd ako aj bežkovanie, ale teraz je všetko sťažené covidom. Večer nejem a všetkým radím, že do tých 17 hodín mať posledné jedlo, to považujem za optimálne," prezradila svoj recept na mladosť krásna Helena. A pridala aj ďalšie rady.

"Stále behám po schodoch. Starší ľudia na ne stále nadávajú, ale ja na ne nedám dopustiť," prezradila ďalší neobvyklý recept na kondičku a nebola ďaleko od pravdy, keď tvrdila, že schody nie sú u ľudí práve obľúbené. "Každé ráno sa snažím pretiahnuť si chrbticu a telo a urobiť niečo pre seba. Veľa chodím na prechádzky na čerstvý vzduch. Tiež navštevujem kozmetický salón, dbám na dôkladné odličovanie pleti, už od dôb, keď som bola osemnásťročné dievča a nastúpila do divadla Rokoko sa starám o svoju pleť. Mám rada kvalitnú starostlivosť, tvár potom zostáva elastická a žiarivá. Mám toľko rokov, koľko mám, ale zatiaľ sa nesťažujem a všetko funguje," vychrlila zo seba množstvo tipov a aktivít.

Pozrite si videoklip k hudobnej novinke od Helenky Vondráčky s  názvom Dívčí žena:

Hoci je Helenka extra aktívny typ, má rada aj pasívne prijímanie telesných pôžitkov. "Rada chodím na masáže tela, mám výborného fyzioterapeuta, ktorý mi pomôže, pokiaľ mám trebárs náhodou unavené svaly, alebo ma niekedy bolí chrbtica ako každého. Na to musí človek, pokiaľ je už vo veku, určite trochu dbať," priznala sa Vondráčková s tým, že masáž zabezpečuje aj jej psychickú pohodu. Ale o svoje zdravie sa pričiňuje aj dodržiavaním zdravej životosprávy zvnútra, a to najmä voľbou stravy a jej načasovaním.

Helena Vondráčková na krste kalendára:

Neprejedá sa a ani náhodou nerobí nočné nájazdy na chladničku. "Samozrejme, že to nejde, ak ste niekde na juhu, kde sa jedáva hlavne večer. Čo sa, samozrejme, v rámci nejakej dovolenky dá, ale mňa jesť večer po prvé nebaví  a po druhé je mi potom zbytočne ťažko. Podľa mňa funguje najesť sa hodnotne ráno, dať si o trochu ľahší obed a vynechať večeru, alebo si dať len ľahké jedlo. Nepijem tvrdý alkohol, ale zase mám rada ľahké biele víno. Takže zjednodušene všetkého s mierou," prezradila snáď všetko o svojom životnom štýle táto stálica medzi speváčkami v Česku i na Slovensku.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie