Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bagárová si otvorila ústa a bez servítky povedala názor! Teraz čelí vyhrážkam, rieši to už aj polícia!
Zdielať na
Hudba

Bagárová si otvorila ústa a bez servítky povedala názor! Teraz čelí vyhrážkam, rieši to už aj polícia!

Archívna reportáž

Pre českého diváka mal galavečer ankety o Českého slávika naozaj pikantnú príchuť. Toľko kontroverzií, ktoré sa tam udialo, bude rezonovať ešte dlho v mysliach verejnosti. O najväčšie sa postaral majiteľ práv na anketu, miliardár Karel Janeček a jeden z ocenených, raper Řezník. Od neho to ale nebolo až tak prekvapujúce, taká je totiž celá jeho tvorba, ako sa na rapera patrí. Ešte v ten večer ale za svoje slová dostal príučku od Moniky Bagárovej. Tá má teraz obavy o svoju bezpečnosť.

Anketa o Českého slávika je hlasom ľudu. Práve verejnosť rozhoduje o tom, komu pošle hlasy, čo znamená, že ide tak trochu o prieskum verejnej mienky, no nie celkom objektívny, nakoľko ani zďaleka sa do ankety nezapájajú všetci. Už posledné ročníky pred jej dočasným ukončením sa objavilo zopár škandálov. Nebolo to inak ani na jej tohtoročnej obnovenom pokračovaní. Keď si raper Řezník prišiel po zlatú sošku, ako ocenenie za najvyšší počet hlasov v kategórii Hip Hop & Rap, s maskou smrtky, neodpustil si zopár nepríjemných viet na margo ankety.

"Úprimne som mal veľkú radosť, keď táto anketa skončila a dúfal som, že sa už nebude obnovovať. Česká pop music je už roky na úplnom dne, nekopíruje zahraničné trendy, a keď si občas v aute naladím rádio, robí sa mi fyzicky zle," vyjadril sa Řezník držiac svoje ocenenie. "Toto je taký rebríček toho, čo počúvajú ženy vo veku 50 až 60 plus. U nás sú šikovní progresívni umelci, ale tí v tejto sále nesedia," dodal raper a požiadal svojich fanúšikov, aby pre neho už nikdy nehlasovali. Prehovorilo ale zrejme aj jeho ego. Raper totiž nemal na Českého slávika najlepšie spomienky. V roku 2013 bol vyradený z kategórie Hviezda internetu, hoci vďaka masívnej podpore fanúšikov s prehľadom vyhral. Organizátori ankety vtedy zdôvodnili tento ich kontroverzný krok tým, že Řezníkova práca údajne porušuje české zákony.

Jeho nemilosrdné slová ale ihneď vyvolali hnev publika v sále aj pri televíznych obrazovkách. Galavečer bol aj spomienkou na majstra Karla Gotta a tiež nedávno zosnulého Mira Žbirku, ktorý sa stal tiež Zlatým slávikom. Raper však svojim urážlivým výstupom túto spomienkovú udalosť celkom zadupal. Zakrátko mu to vrátila speváčka Monika Bagárová, ktorá si vôbec nebrala servítky. "Chcela by som konkrétne k pánovi Řezníkovi. Podľa mňa ste zhnitá, plesnivá osoba, ktorá sa skrýva pod maskou a nemá odvahu ukázať svoju tvár, no nečudujem sa, nechceme vás stretávať," oslovila so svojim názorom rapera z pódia, keď vyhlasovala druhé miesto v kategórii spevákov.

Monika na odovzdávaní cien zažiarila:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Bagárová (@bagarovamonika)

Dalo sa čakať, že fanúšikom rapera Řezníka sa jej slová nebudú vôbec páčiť, čo sa aj stalo. Speváčka teraz čelí hrozbám, ktoré bude riešiť polícia. "Okrem krásnej správy sa objavilo aj pár vyhrážok od fanúšikov pána nemenovaného. Odovzdávam ich polícii," napísala Monika na sociálnej sieti. "Už vôbec nechcem tohto človeka nejakým spôsobom rozoberať. Zabojovala som za nás všetkých v ten daný moment a povedala som svoj názor. Jeho tvorbu nepoznám a ani ma nezaujíma. Zhodnotila som jeho výstup, jeho správanie. Tým to pre mňa skončilo. Ďakujem všetkým za podporu," dodala odvážna speváčka. Snáď ostanú hustí Řzníkovi fanúšikovia len pri slovách, ako to obvykle pri internetových hrdinoch aj, našťastie, býva.

Instagram/MB

Súvisiace články

Najčítanejšie