Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Hrubá čiara za Karlom! Ivana Gottová odovzdala žezlo inému mužovi!
Zdielať na

Hrubá čiara za Karlom! Ivana Gottová odovzdala žezlo inému mužovi!

Archívna reportáž

Po štyroch rokoch odmlky v Česku ožila anketa Zlatý slávik a už aj sú známe výsledky. Slávnostný galavečer poňali aj ako poctu zosnulým Mirovi Žbirkovi (✝ 69) a Karlovi Gottovi (✝ 80). Na ktorého pamiatku toho najjagavejšieho slávika zaspievali viacerí speváci a na pódiu vystúpila aj vdova Ivana Gottová.

Česká verejnosť je v názore na obnovenie kedysi mimoriadne populárnej ankety Zlatý slávik, veľmi rozpoltená. Podaktorí ju prijali s nadšením, iní zas kritikou. Dokonca aj priamo na pódiu došlo ku kontroverziám a ešte tesne pred vyhlásením výsledkov odriekol svoju účasť obľúbený spevák Tomáš Klus. V každom prípade galavečer nebola žiadna nuda. Slávika pre najpopulárnejšieho speváka v mužskej kategórii získal sympatický Marek Ztracený. Odovzdala mu ho symbolicky Ivana Gottová.

Vdova po absolútne najúspešnejšom Slávikovi v histórii súťaže, ktorý získal až neuveriteľných 42 sošiek, povedala novému víťazovi pár pekných slov, ale priniesla aj  dojímavý odkaz na zosnulého Karla Gotta. "Nebolo to len o talente, ale o jeho prístupe k fanúšikom a ľuďom všeobecne, bolo to o jeho pokore, skromnosti, slušnosti, o tom, že sa pre fanúšikov rozdával. Svojich priaznivcov miloval a bol tu pre nich celý život. Nielen Slávikom, ale aj ich manželkám a priateľkám prajem veľa šťastia a pevné nervy," povedala Ivana pred hviezdami preplneným hľadiskom. Nejedného jej slová dojali až k slzám.

Na Slávikovi odznel mix Gottových hitov v podaní českých speváckych hviezd:

Čerstvý víťaz Marek Ztracený prijal ocenenie s pokorou. "Český slávik je Ztracený. Ale v mojom srdci je jediný Slávik a túto cenu by som chcel poslať tam hore Karlovi Gottovi," povedal na záver svojho poďakovania čerstvý absolútny víťaz. Podobne sa na inom mieste vyjadrili k cene aj niektoré známe osobnosti z radov spevákov. Medzi nimi je aj dvadsaťnásobná Slávica Lucie Bíla. "Ja mám vlastne v sebe už trošku kúsok Slávika uzavreného. Nielen tými svojimi dvadsiatimi Slávikmi, ale predovšetkým Karlom Gottom. Pretože ak niekto Slávik je a bude, tak je to Karel Gott," vyznala sa Lucie, ktorá v tejto obnovenej ankete skončila na druhom mieste. Prekvapujúco ju predbehla Ewa Farna, ktorá sa stala víťazkou v ženskej kategórii. Tretia skončila Eva Burešová.

Ztracený získal už tretieho Slávika:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Ztracený (@marekztraceny)

O prekvapenia nebola núdza ani na iných miestach. Strieborného slávika v mužskej kategórii získal Pokáč, tretí skončil Richard Krajčo. Tomu sa ušliaž dvaja Slávici. Bronzový za sólo a strieborný spolu s kapelou Kryštof. Tú počtom hlasov predbehla skupina mladých hudobníkov Mirai. Bronzového slávika si odniesla skupina Kabát. V novej kategórii Hip hop & Rap sa najvyššie umiestnili počtom hlasov v poradí raper Řezník, Marpo a Raego. Objavom roka sa stal Michal Horák. Obnovenou anketou popularity spevákov a skupín Český slávik sa definitívne ukončila éra Karla Gotta. Speváka, ktorý bol s týmto prieskumom vkusu verejnosti spojený od samého začiatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie