Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TAKÝTO bol romantik! Katka Žbirková zverejnila jeden z listov od Mekyho!
Zdielať na
Hudba

TAKÝTO bol romantik! Katka Žbirková zverejnila jeden z listov od Mekyho!

Archívna reportáž

Vzťah nerozlučnej dvojice Miroslava Žbirku († 69) s jeho životnou láskou Kateřinou (55), bol od samého počiatku veľmi romantický. Katka sa k nemu dostala do šatne, keď mal koncert v Lucerne, aby s ním urobila rozhovor do študentského časopisu.Ten sa nakoniec nikdy nezverejnil, ale spoločne sa toho narozprávali potom až do skonu Mekyho neúrekom. Od prvého okamihu vtedy študentka gymnázia Mekyho natoľko očarila, že už nechcel žiadnu inú. Jeho lásku a oddanosť jej dokazoval denne rôznymi spôsobmi.

Stretnutie Kateřiny Žbirkovej s jej manželom, zosnulým Mirom Žbirkom, by sa dalo nazvať aj osudovým. Od prvého pohľadu Mekyho na smelú gymnazistku, keď za ním doslova vtrhla do šatne počas jeho prezliekania, mu bolo jasné, že práve toto dievča chce. Nejaký čas svoj začínajúci vzťah tajili, obaja mali obavy najmä z reakcie jej rodičov. Predsa bol len Žbirka o štrnásť rokov starší, zo šoubiznisu a dokonca rozvedený a ešte aj bol už otcom dcéry. Katka pochádza z veľmi dobrej rodiny, jej otec je právnik a jeho predkom bol aj významný český architekt. Voči umelcom v šoubiznise mali rezervovaný postoj.

V tom čase ale napísal Meky pre svoju lásku Katku svoj veľký hit Catherine. Skladal ju vraj počas cesty do Prahy a hneď ako prišiel, v telefóne ju jej zaspieval. "Catherine, ja ťa veľmi ľúbim. Čo len budeš chcieť, všetko na svete sľúbim. Čo mi prikážeš, všetko urobím rád. Ó, my Catherine, nemusíš sa báť," spieval Miroslav Žbirka svojej životnej láske Katke. A že to myslí vážne, dokázal aj tým, že nadobudol odvahu predstaviť sa aj jej prísnym rodičom. "Bola som realistická až pragmatická, vedela som si predstaviť, že to nemusí vyjsť. Tajila som to aj pred rodičmi. Možno aj rok, pretože všeobecná predstava o šoubiznise bola, že je skazený," zverila sa vdova po hudobníkovi.

V piatok sme sa k Mekym rozlúčili naposledy:

"Keď vyšla pieseň Katka, otec sa spýtal, prečo nám Miro Žbirka stále volá. Rodičia mali strach, mama mi povedala, aby som si pamätala, že je spevák a v každom meste má inú ženu," varovala Kateřinu ju v dobrej viere mama. Nakoniec ale pripustili, aby sa k nim prišiel Miro predstaviť. "Meky bol veľmi nervózny, ale dopadlo to perfektne. Dnes na neho moja mama nedá dopustiť," prezradila Katarína o jeho prvom stretnutí s jej rodičmi. Potom nabral ich vzťah intenzitu a po čase sa rozhodli stať manželmi. Prišli deti, ale ani každodenné starosti romantiku v ich vzťahu neovplyvnili.

Katka verejne napísala, že bude pokračovať v plnení Mekyho prianí:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Zbirka (@mirozbirka)

Pesnička Catherine nebola jediným romantickým vyznaním Mekyho svojej mladej láske, bola ňou aj pieseň V slepých uličkách a iste aj iné. Neboli to však iba pesničky, kde sa vyznával z lásky ku Katke. Teraz zverejnila jeden z jeho listov s vyznaním. "Drahá Katka! Zas po roku som v Karlových Varoch. Dovoľ mi, aby som ti pri tejto príležitosti napísal toto: Mám ťa rád. Ľúbim ťa. Milujem ťa. I love you. Meky," napísal jej tie najjednoduchšie, no najkrajšie slová, ktoré by chcela počuť každá žena od svojho partnera. List si môžete pozrieť TU. Ich spoločný život bol plný pochopenia a vzájomnej náklonnosti. O to ťažšie sa Kateřina musí vyrovnať s jeho stratou.

Súvisiace články

Najčítanejšie