Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vydesení priaznivci kráľovnej Alžbety II.! Čo to má s rukami?!
Zdielať na
Hudba

Vydesení priaznivci kráľovnej Alžbety II.! Čo to má s rukami?!

Archívna reportáž

Ako sa ukazuje, veci môžu byť aj inak, ako sa oficiálne vyjadruje kráľovský palác o zdravotnom stave britskej kráľovnej Alžbety II. Aj keď ju vyhlásili aktuálne po zranení chrbtice za zdravú, všeličo vyvoláva pochybnosti. Tí, ktorí pozorne sledujú kráľovnú a jej rodinu, si nemohli nevšimnúť, že ruky panovníčky na fotografiách vyzerajú nezvyklo fialovo. Kráľovná, ktorá v apríli oslávila obdivuhodných deväťdesiatpäť rokov, je vraj už ale po zranení chrbtice celkom v poriadku.

Kráľovná Alžbeta II. sa po nejakom čase od jej neúčasti hneď niekoľkých plánovaných akcií v rade cíti natoľko dobre, že sa opäť ujala osobne svojich spoločenských povinností. Pozitívne tým svojich priaznivcov prekvapila, nakoľko sa uplynulú nedeľu neobjavila  dokonca ani len na balkóne, odkiaľ posledných 70 rokov, s výnimkou šiestich razov, sledovala rituál kladenia vencov k pomníku vojakov  zosnulých počas dvoch svetových vojen.

Keď sa pred pár dňami Alžbeta po prvýkrát objavila na snímkach pri vykonávaní audiencie na Windsorskom zámku s generálom Sirom Nickom Carterom, považovalo sa to za znamenie zlepšenia jej zdravotného stavu. Otázniky však vyvolávali jej až do očí bijúce fialové ruky a začali sa šíriť rôzne konšpirácie o zdravotnom stave panovníčky. Doktor Jay Verma z lekárskeho centra nesúceho meno Shakespeara pre denník Metro povedal: "Môže to byť Raynaudov fenomén, alebo len naozaj studené ruky."

Kráľovná ma za sebou skutočne náročný rok:

​Fialové ruky môžu byť podľa neho spôsobené "nedostatočným krvným obehom, krehkou pokožkou, odhalenými žilami, modrinami, únikom krvi do tkaniva pod kožou", vymenoval možné príčiny lekársky expert. Kráľovnú nebolo osobne vidieť na žiadnom oficiálnom podujatí viac ako mesiac. Naposledy v utorok 19. októbra vo Windsore hostila recepciu pre globálny investičný summit. Už na druhý deň bolo oznámené, že sa panovníčka bude riadiť odporúčaniami lekárov, ktorí boli tej mienky, že by bolo vhodné, aby si na nejaký čas oddýchla.

Toto je fotka, ktorá mnohých znepokojila:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Aj keď nerada, predsa ich len poslúchla. Neutajilo sa, že strávila jednu noc v nemocnici kráľa Eduarda VII. kvôli "preventívnym vyšetreniam". Odstúpila potom aj od dvojdňovej plánovanej návštevy Severného Írska, vzápätí aj od recepcie na privítanie svetových lídrov na klimatickom samite COP26 v Glasgowe, neskôr aj kladenia vencov k pomníku padlých hrdinov a utorkovej generálnej synody anglikánskej cirkvi. Teraz by sa však všetko malo vrátiť späť do starých koľají. Ale v zákulisí sa hovorí, že predsa len svoje aktivity obmedzí v prospech syna, princa Charlesa, či vnuka, princa Williama.

Súvisiace články

Najčítanejšie