Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bagárovej najbližší priateľ priznáva: panické ataky a myšlienky na samovraždu!
Zdielať na
Hudba

Bagárovej najbližší priateľ priznáva: panické ataky a myšlienky na samovraždu!

Zdroj: Instagram/MB

Sympatický spevák Jan Bendig (27) sa dostal do povedomia verejnosti pred rokmi ako účastník finále speváckej súťaže. Vtedy mal iba pätnásť rokov a bol z toho dosť vyplašený. Uvedomoval si už vtedy isté psychické problémy počas živých vystúpení na pódiu pred plným hľadiskom a televíznymi kamerami. Aj keď sa víťazom nestal, zapísal sa pozitívne vďaka svojmu skromnému prejavu do pamäti divákov a získal si aj mnohých fanúšikov. Po súťaži sa mu podarilo nastúpiť na dráhu profesionálneho speváka.

Na mladučkých účastníkov akýchkoľvek talentových súťaží sa kladú vždy veľmi veľké nároky. Nie každý to dokáže zvládať bez problémov. Pre pätnásťročného Jana Bendiga to bola priveľká záťaž na jeho psychiku. Doteraz si spomína na chvíle hrôzy, ktoré prežíval pri priamych prenosoch zo súťažných večerov. Vtedy sa začali jeho problémy so záchvatmi paniky. "Bolo to tak, že som mal ťažko na hrudi, nemohol som dýchať, mal som studený pot, brneli mi ruky, pusa. Nevedel som, čo to je a bolo to vždy pri živom vysielaní, než ma zavolali na pódium," zveril sa Super.cz mladý spevák.

Možno jeho mladosť v spojení s neskúsenosťou boli dôvodom ľahkovážneho prístupu Bendiga k životu a peniazom. Dostal sa na mizinu a opäť sa u neho začali prejavovať stavy úzkosti. Navyše bol vykoľajený aj z toho, keď si naplno priznal, že je gay. Musel si hľadať svoju identitu a zároveň znášať finančné problémy. Boli to najťažšie chvále v jeho živote a stav jeho psychiky sa naďalej zhoršoval. "Vrátilo sa to a bolo to intenzívnejšie. Stávalo sa mi to v metre, v električke, na priechode, úplne všade," povzdychol si pri spomienke na ťažké chvíle. Bol z toho tak zúfalý a bezmocný, že myslel aj na samovraždu, ako priznal.

Pozrite si exotický Janov klip k piesni Amen Khelas:

Našťastie ho jeho dlhoročný priateľ Lukáš Rejmon (35) podržal. Bol to on, kto rozhodol, že treba niečo robiť, aby sa jeho partner dostal zo záchvatov paniky. "Vzal ma k doktorke, ktorá mi predpísala tabletky, dlho mi trvalo, kým som sa rozhodol vziať si ich domov. Už to bolo v takej miere, že som stál pred oknom a hovoril som si, že to už nedávam a chcel som si sadnúť na okno a vyskočiť, také nervy som mal," vyspovedal sa v televíznej 13. komnate Jan Bendig. Terapia mu pomohla a hovorí, že v súčasnosti prežíva jedno zo svojich najšťastnejších období.

Jan momentálne prežíva šťastné obdobie po boku partnera Lukáša:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukasrejmon (@lukasrejmon)

Iste je rád, že je mu priateľsky naklonená aj usmievavá Monika Bagárová, ktorá s ním súťažila bok po boku. Priateľstvo im ostalo už navždy. Keď si zaobstarala spolu s partnerom Machom dom na okraji Prahy, oslovila Bendiga, aby prišiel bývať za ňou. Tak sa aj stalo. Kúpil si päťizbový dom tesne pred dokončením v jej susedstve. Nový dom sa tak pre Jana stal oázou pokoja pre chvíle relaxu so jeho partnerom a psíkmi. Tam má dostatok miesta aj na nakrúcanie klipov k jeho piesňam či scénok pre jeho "seriál" na youtube s názvom Ďábelské cikánky. Tvorivá práca, istota v partnerovi a pracovné úspechy, mu vrátili sebavedomie a pevnú pôdu pod nohami.  

Súvisiace články

Najčítanejšie