Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nakrúcajú seriál o Ivete Bartošovej! Výber hlavných postáv poriadne prekvapil!
Zdielať na
Hudba

Nakrúcajú seriál o Ivete Bartošovej! Výber hlavných postáv poriadne prekvapil!

Archívna reportáž

Príbeh ambiciózneho dievčaťa z moravského vidieka, ktoré sa vybralo za svojím snom do Prahy a uspelo, sa nakrúca v trojdielnej sérii. Tým dievčaťom nie je nikto iný, ako už zosnulá speváčka Iveta Bartošová (✝ 48). Jej smutný koniec pozná kažýd, no o jej začiatkoch na ceste za slávou sa môžu fanúšikovia dozvedieť viac z pripravovaného televízneho seriálu. Predstaviteľka speváčky je už vybraná, podobne ako aj ďalšia hlavná postava, Peter Sepéši, jej prvá veľká láska.

Na výbere herečky pre hlavnú postavu televíznej minisérie o Ivete Bartošovej si dali tvorcovia záležať. Stvárni ju herečka Anna Fialová, ktorá bola po castingu jednoznačnou voľbou. "Nemáme toľko herečiek, ktoré by sa aspoň trochu podobali Ivete vzhľadom, krehkosťou, nežnosťou, bojovnosťou a ktoré by vedeli aj spievať a pohybovať sa," vyjadril sa režisér Michal Samir. "Je to pre mňa veľká výzva. Príbeh Ivety je naozaj silný," povedala vybraná herečka, vnučka slávneho Limonádového Joea, pre Blesk.cz a dodala, že Ivetu osobne nepoznala, ale obdivovala ju ako Adrianu v muzikáli Dracula, v ktorom tancovala jej mama. No na rozdiel od hereckého predstaviteľa Sepéšiho sa Anna na Bartošovú veľmi nepodobá, čo je fanúšikom tŕňom v oku. Fotku hercov už v podobe Ivety a Petra si môžete pozrieť TU.

Iveta Bartošová mala jedinečný hlas, krehký vzhľad krásky, bola akosi romantickou princeznou československého popu a v druhej polovici 80. rokov bola priam generačným zjavením na domácej hudobnej scéne."Nie každý ju počúval, ale každý o nej počul. V 80. rokoch sa zo dňa na deň stala hviezdou, ktorou si želala byť, rovnako ako tisíce tínedžerov vtedy aj teraz," spomínal na ňu Matěj Podzimek, kreatívny producent českej súkromnej televízie. "Príbeh začiatku hviezdnej kariéry Ivety Bartošovej sledujeme od jej detstva, keď spolu so sestrou začala navštevovať školský spevácky zbor, cez úspechy na hudobných súťažiach, presťahovanie sa do Prahy a následnú cestu za slávou, ktorú dosiahla najmä vďaka spolupráci so spevákom Petrom Sepéšim. Zo dňa na deň sa obaja stali obdivovanými miláčikmi národa," v krátkosti opisuje dej trilógie. 

Pripomeňte si hit Ivety Bartošovej a Petra Sepéšiho s názvom Knoflíky lásky: 

"Verejnosť dodnes vníma ich príbeh ako love story, ktorú prerušila až Petrova tragická nehoda," hovorí režisér a scenárista Michal Samir. "Celé to však bolo komlikovanejšie,  ich vzťah bol komplikovaný, čiastočne vynútený okolnosťami," dodáva. "Skrátka, chceme predstaviť Ivetinu rodinu ako živé postavy z mäsa a kostí, a nie ako stafáž v jej fascinujúcom príbehu," konštatoval kreatívny producent.

 Aj fanúšikovia Ivety dodnes spomínajú na sociálnych sieťach na jej vzťah s Petrom Sepéšim:

Ivetinu sestru - dvojča Ivanu stvárni Eliška Křenková."Ten ich sesterský vzťah bol ďaleko hlbší, ako si všetci myslia. Ich údajná rivalita patrí k mýtom, aj keď, samozrejme, ani tento vzťah nebol čiernobiely," myslí si herečka. Otca Ivety Bartošovej si zahrá Miroslav Hanuš a jej matku stvárni Alena Mihulová. Prvú a celoživotnú lásku Petra Sepéšiho zahrá Vojtěch Vodochodský, ktorý sa na Sepéšiho až šokujúco podobá. "Ivetin život nerozprávame ako bulvárnu senzáciu, ani neodsudzujeme nikoho z jej okolia. Pre nás je to príbeh o dievčati z Beskyd, ktoré chce byť slávne a milované. Keď to však dosiahne, o všetko príde," uzavrel oficiálne oznámenie o nakrúcaní série Matěj Podzimek. Rodina zosnulej speváčky so scenárom aj jeho sfilmovaním súhlasila. Za Ivetu to podpísal jej jediný syn Artur, súhlasil aj jej posledný manžel, nechvalne známy Josef Rychtář.

Súvisiace články

Najčítanejšie