Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zagorová prestala komunikovať s priateľmi už pred kolapsom! Ticho okolo jej stavu!
Zdielať na

Zagorová prestala komunikovať s priateľmi už pred kolapsom! Ticho okolo jej stavu!

Archívna reportáž

Po náhlom prevoze speváčky Hany Zagorovej (75) do nemocnice potom, čo doma upadla do bezvedomia, sa ju snažia dať lekári do poriadku. Potrebuje predovšetkým pokoj, aby nabrala nové sily. Navštevuje ju iba jej manžel Štefan Margita (65), ktorý jej zrejme vďaka svojej ostražitosti zachránil život, keď zalarmoval až z Košíc blízkych, aby zistili čo sa deje, keď mu Hanka nedvíhala mobil. Našťastie všetko sa udialo dostatočne včas a speváčka žije. Ale bližšie informácie o jej stave zatiaľ nie sú známe.

Po vlaňajšom prekonanom covide a očkovaní v tomto roku na jar, sa Hana Zagorová cítila v júli natoľko dobre, že si trúfla aj na koncertnú šnúru, ktorá mala začať v auguste a trvať mala do konca októbra. Tú musela prekladať z minulého roku, keď jej zdravotný stav a pandémia  koncertovať neumožnili. "Strašne sa tešila na to, až sa zase postaví pred svojich fanúšikov a zaspieva si. Často hovorila o tom, že už tá pauza bola dlhá," prezradil rodinný priateľ."Lenže potom sama chytila covid a zhoršovali sa jej problémy s dýchaním. Skúšala rôzne dychové cvičenia, ale ako dlho nespievala, tak to jednoducho nešlo. A to ju veľmi zlomilo," dodal.

​​To, že sa speváčka nemôže stretnúť na koncertoch, ktoré na radu lekárov musela opäť zrušiť, so svojimi priaznivcami, ju nepochybne veľmi zasiahlo aj po psychickej stránke. Dokonca prestala komunikovať aj so svojimi priateľmi a kolegami. "Začalo ju zrádzať nielen fyzické zdravie. Oveľa horší bol jej psychický stav, keď sa uzavrela pred svetom a prestala dvíhať priateľom telefóny. Bolo čoraz ťažšie sa k nej dovolať," povedala osoba z okruhu Zagorovej rodiny pre portál Blesk.cz s tým, že z jej pohľadu veľkú úlohu zohral aj fakt, že kvôli postkovidovému syndrómu musela na čas opustiť svoje milované povolanie a zrušiť koncertné turné.

Vypočujte si pieseň z roku 2019 s názvom Já nemám strach od Hany Zagorovej:

O zdravotnom stave Zagorovej nevedia veľa ani jej najbližší spolupracovníci."Napísal som jej, ale nezavolal. Rešpektujem, že potrebuje pokoj," oznámil Blesku jej manažér a kapelník skupiny BoomBand! Jiří Dvořák, s ktorou speváčka vystupuje. "Hanke nevolám, nechcem ju rušiť, len jej píšem," hovorí zas Tomáš Ságl, producent prvého spoločného koncertu Zagorovej a Margitu, ktorý by sa mal konať na budúci rok v 02 Aréne. "S Hankou som nehovoril, nechcem ju rozrušovať, takže bližšie informácie o tom, ako jej je, nemám," zveril sa Petr Rezek, verne s Hankou vystupujúci na koncertoch už viac ako 40 rokov.

Hana komunikuje s blízkymi iba sporadicky, avšak k fanúšikom sa prihovára pravidelne cez sociálne siete, naposledy pred 5 dňami:

Hana Zagorová už roky bojuje s paroxyzmálnou hemoglobinúriou, zjednodušene stratou červených krviniek. Covid, ktorý ju postihol vlani, iba zhoršil priebeh tohto závažného ochorenia. Speváčke musia údajne pravidelne meniť krv. "Hanka je, našťastie, hospitalizovaná tam, kde sa už roky starajú o jej krvinky," prezradil Štefan Margita, ktorý kvôli manželke zrušil všetky svoje koncerty na Slovensku a okamžite po jej kolapse priletel do Prahy, aby jej bol nablízku. Denne Hanku navštevuje v nemocnici. "Teraz dostane novú krv a snáď mi ju budúci týždeň pustia domov," vyjadril sa pred pár dňami spevák. "Hanka všetkých zdraví, ale potrebuje pokoj," zdôraznil obetavý manžel Hany Zagorovej, no nič viac o jej stave už neprezradil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie