Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Britney je slobodná! Súd odobral jej otcovi kontrolu nad jej životom, speváčka plače!
Zdielať na

Britney je slobodná! Súd odobral jej otcovi kontrolu nad jej životom, speváčka plače!

Archívna reportáž

Na toto rozhodnutie čakala americká spevácka hviezda Britney Spears (39) veľa rokov. Konečne získala vytúženú slobodu, ktorú jej obmedzoval 13 rokov v mnohých ohľadoch jej vlastný otec, Jamie Spears. Aj keď sa takéto rozhodnutie včerajšieho súdneho pojednávania dalo očakávať, vzhľadom na rezignáciu Jamieho už nejaký čas pred rozhodujúcim súdnym verdiktom, spôsobilo to obrovské nadšenie ako u samotnej Britney, tak aj u jej fanúšikov.

Zúfalá Britney Spears si vytrpela mnohé ponižovanie a osočovanie zo strany vlastného otca. Až tento rok v júni ale toho mala zjavne už skutočne dosť a začala proti tomu verejne vystupovať, v čom ju podporili jej početní fanúšikovia. Súd v Los Angeles aktuálne rozhodol, že otec popovej speváčky už nebude jej poručníkom. Finančným poručníkom sa stal ňou vybraný účtovník John Zabel. Informovala o tom agentúra AP, ktorá pripomína, že James Spears kontroloval finančné záležitosti svojej dcéry 13 rokov. "Je v šoku a nemá slov, ale doslova skáče od radosti. Takúto radosť nepocítila už 13 rokov," prezradil zdroj z jej blízkosti.

Britney Spears pochopiteľne premohli emócie po tom, ako sa dozvedela, že jej otcovi Jamiemu Spearsovi po 13 rokoch pozastavili jej opatrovníctvo. "Britney sa rozplakala, keď sa dozvedela rozhodnutie sudcu," povedal zdroj exkluzívne pre Page Six. "Už veľmi dlho si myslela, že sa nikdy nedočká dňa, keď sa skončí otcova panovačná kontrola nad každým jedným aspektom jej života, ale konečne sa to stalo," dodal nemenovaný zdroj. Rozhodnutie je významným víťazstvom speváčky, ktorá požadovala zrušenie opatrovníctva už dávnejšie. V júni tohto roku na súde označila opatrovníctvo za kruté. Najala si vtedy právnika Matthewa Rosengarta, ktorý obvinil jej otca, že od svojej dcéry požadoval 2 milióny dolárov výmenou za vzdanie sa opatrovníctva.

V lete boli rozhodnutia súdu pre Britney kruté, posledný septembrový deň ale priniesol radostný verdikt:

​Sudkyňa losangeleského vyššieho súdu Brenda Penny pripustila, že je v "najlepšom záujme" Britney Spears pozastaviť jej otcovi platnosť obmedzujúceho právneho opatrenia, ktoré sa zaviedlo v roku 2008, ktorým kontroluje osobné, zdravotné a finančné záležitosti svojej slávnej dcéry. "Súčasná situácia je neudržateľná," povedala sudkyňa po vypočutí argumentov oboch strán. "Odráža toxické prostredie, ktoré si vyžaduje pozastavenie činnosti Jamieho Spearsa," ozrejmila dôvod svojho rozhodnutia. Britney otca obvinila, že ju proti jej vôli nútil vystupovať, brať lieky, alebo jej nedovolil vziať si svojho priateľa a mať s ním dieťa.

​Britney Spears a jej právny zástupca sa snažili presvedčiť súd, že odvolanie Jamesa Spearsa z pozície opatrovníka bolo nevyhnutným prvým krokom na "ukončenie kafkovskej nočnej mory, do ktorej bola uvrhnutá". Niekoľko hodín pred súdnym pojednávaním polícia uzavrela rušnú ulicu pred budovou súdu, aby umožnila demonštráciu na podporu speváčky. Približne 100 ľudí je prišlo podporiť v snahe ukončiť opatrovníctvo jej otca. Zaspievali aj jej hity Toxic a Baby One More Time. Britská BBC informovala, že ľudia podporujúci kampaň FreeBritney sa v stredu zhromaždili aj v centre Londýna. Teraz majú všetci dôvod na oslavu. Minimálne do času, kým sa nový opatrovník neukáže byť opäť krok vedľa, čo sa snáď nestane, ako všetci dúfajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie