Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zagorová vo vážnom stave! V noci pre ňu letela záchranka, prišla aj polícia!
Zdielať na

Zagorová vo vážnom stave! V noci pre ňu letela záchranka, prišla aj polícia!

Archívna reportáž

Za posledný rok si speváčka Hana Zagorová (75) užila veľa trápenia. Nestačilo, že od svojich 34 rokov trpí vzácnou chorobou krvi, pridal sa k tomu ešte aj covid, ktorý prekonávala veľmi ťažko a zhoršil sa aj jej krvné hodnoty. Po celú zimu a jar sa dávala dokopy, následne sa nechala zaočkovať a v lete vyzeralo, že je už v poriadku. V júli počas jej pobytu spolu s manželom na fotkách z Marbelly priam žiarila a tešila sa na stretnutie s fanúšikmi na koncertoch, ktoré si naplánovala od augusta. Musela ich ale na odporučenie lekárov zrušiť. Vtedy verila, že zakrátko bude silnejšia a koncerty ešte do konca roku odohrá. Nastali však komplikácie.

Zdravie je to najcennejšie, čo treba k spokojnému životu a veľmi dobre si to uvedomuje aj Hana Zagorová, ktorá sa trápi vyše päťdesiat rokov s ojedinelou chorobou krvi. Je však veľká bojovníčka a neodradilo ju to až doteraz od vykonávania svojho milovaného povolania speváčky. Covid ale aj ňou riadne zamával. Ani rok po jeho prekonaní sa nemôže dostať Hanka do potrebnej formy. Lekári ju varujú, že by mohla skolabovať na javisku, preto si ani netrúfla absolvovať svoju naplánovanú koncertnú šnúru.

Veľkou oporou v živote je pre ňu jej partner Štefan Margita (65). Obskakuje okolo Haničky, ako sa len dá. Pred pár dňami  ju ale nakrátko opustil kvôli svojmu koncertu v Košiciach, no už zakrátko sa musel obratom vrátiť do Prahy. "Dnes sme mali mať skúšku s pánom Margitom v Košiciach a zajtra koncert. Pán Margita sa však dozvedel zlú správu, tak sme dnes musel narýchlo odletieť z Košíc domov. Prečo, vám povedať nemôžem," oznámil pre Blesk.cz spevák Michal Kindl. V podobnom duchu sa niesol aj oznam o zrušení koncertu na facebooku filharmónie, kde mal Margita účinkovať. 

Pozrite si hit Hanky Zagorovej z roku 1983 s názvom Nápad: 

Hanka Zagorová musela byť totiž náhle hospitalizovaná v nemocnici. Odviezla ju tam sanitka z jej bytu v Podolí a asistovala pritom aj polícia. "Môžem potvrdiť, že sme na túto adresu mali výjazd, ale vzhľadom na citlivosť celého prípadu sa k veci nebudeme ďalej nijako vyjadrovať," povedal pre Blesk policajný hovorca Richard Hrdina. "Na žiadosť polície vyrazili záchranári pred polnocou na Brabcovu ulicu, kde zasahovali pri žene, ročník 1946. Po ošetrení bola pri vedomí prevezená do nemocnice," uviedla zas hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová.

Speváčka napriek vážnym zdravotným problém pravidelne komunikuje so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach: 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hana Zagorová (@hanazagorova_official)

Ako sa zdá, speváčka sa už vďaka rýchlej pomoci cíti lepšie. Potvdil to aj jej manžel, ktorý v stredu popoludní poskytol vyhlásenie. "V dôsledku pretrvávajúcich zdravotných problémov bola Hane Zagorovej doporučená niekoľkodňová hospitalizácia v nemocnici. Lekári pracujú na jej rekonvalescencii," prehlásil s tým, že Hanka posiela svojim fanúšikom odkaz: "Moji milí, od včerajšieho večera som v nemocnici, pretože môj zdravotný stav sa nelepšil a pretrvávali ťažkosti spojené s postcovidovým syndrómom. Páni doktori a vlastne celý personál robia všetko, aby som bola zase v poriadku. Verím, že je všetko na dobrej ceste a teším sa na vás". Fanúšikovia z oboch brehov rieky Moravy veria, že bude čoskoro v poriadku, určite by ich najviac potešilo, keby mala silu na plánovaný ve koncert v Lucerne pred Vianocami.

Súvisiace články

Najčítanejšie