Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príšerné priznanie! Slávnu speváčku znásilnilo aj okradlo viacero mužov!
Zdielať na

Príšerné priznanie! Slávnu speváčku znásilnilo aj okradlo viacero mužov!

Archívna reportáž

Americká speváčka a všestranná umelkyňa Alanis Morrisette (47) sa dostala do sveta šoubiznisu veľmi mladá. Bola ešte len v puberte, a tak niektoré veci ešte celkom dobre nechápala. Týkalo sa to aj sexuality. Teraz už však celkom jasne chápe, že bola zneužívaná. Všetko to, čo vtedy prežívala, ju hlboko poznačilo na celý život. Teraz sa o nej nakrútili dokument, kde sa z toho vyspovedala. Jeho premiéry sa údajne ale nezúčastnila, dôvody však neuviedla.

​V Toronte sa aktuálne koná jeden z najväčších a najznámejších medzinárodných filmových festivalov. V utorok tam premietli premiéru dokumentárneho filmu HBO s názvom Jagged Morissette. Film sa zameriava na obdobie roku 1995, keď speváčka vydala album Jagged Little Pill, ktorý zaznamenal obrovský úspech a predalo sa z neho 33 miliónov kusov po celom svete. Ako uviedol denník Washington Post, speváčka na seba v dokumente prezradila, že keď mala 15 rokov, mala sex s viacerými mužmi. No potom jej trvalo roky, kým si uvedomila, že sa stala obeťou. 

K údajným útokom malo dôjsť koncom 80. rokov, keď nahrávala demosnímky pre Geffen Records a žila doma s rodičmi v Ottawe. Podľa jej slov boli v tom čase nevhodné sexuálne návrhy bežné, aj keď nie vždy došlo aj k fyzickému zneužitiu. "Takmer u každého muža, s ktorým som pracovala, došlo k nejakému zlomovému bodu," povedala a mienila tým zrejme fakt, že väčšinou boli zadaní. Tak si chceli ujasniť, či "buď ukončia vzťah", alebo to "potom už bude len veľké tajomstvo, ktoré si necháme navždy". Samozrejme ako mladá dievčina to všetko celkom dobre nechápala.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov Alanis Morissette s názvom Thank you: 

Jej citlivá duša však bola z toho veľmi zranená. "Chcelo to roky terapie, kým som si vôbec priznala, že z mojej strany došlo k nejakej viktimizácii," povedala umelkyňa. V tom čase, keď došlo k neraz vynúteným pohlavným stykom, zároveň trpela na anorexiu. Okolie jej tvrdilo, že ak nebude štíhla, nemôže byť úspešnou speváčkou. Puberta je veľmi citlivým obdobím pre mladú ženu, potrebuje často radu a pomoc, aj preto sa dá ľahko ovplyvniť. "Vždy som hovorila, že som súhlasila, a potom mi pripomenuli niečo v zmysle - 'hej, mala si 15 rokov'. Teraz si hovorím, 'áno, vlastne to boli pedofili'. Všetko to podľa zákona vlastne bolo znásilnenie," zamýšľa sa speváčka. Morissette  však v dokumente nemenovala žiadneho z údajných zneužívateľov, ale uviedla, že v minulosti jej obvinenia zmietli zo stola.

 Alanis našla po trpkých skúsenostiach z dospievania bezpečný prístav v utešenej rodinke:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alanis Morissette (@alanis)

Okrem sexuálneho zneužívania Alanis tvrdí, že ju muži zneužívali aj finančne. V roku 2017 bol jej bývalý obchodný manažér odsúdený na šesť rokov väzenia za to, že jej ukradol 7 miliónov dolárov, Nebol jediný, takto bola vraj manažérmi zneužívaná počas celých 25 rokov jej úspešnej kariéry. Ale nemyslí si, že len ona, ale aj väčšina žien v hudobnom priemysle. "Patriarchát spozornie len vtedy, keď ide o finančný obrat. Stalo sa výhodné mať ženskú umelkyňu," konštatuje znechutene. S dokumentom režisérky Alison Klayman však z neuvedených dôvodov nie je spokojná,  preto sa premiéry nechcela zúčastniť. "Samozrejme, že by som si priala, aby tam Alanis mohla byť. Bolo mi cťou nakrútiť tento film a som naň naozaj hrdá," vyjadrila sa k tomu sklamane režisérka nezávislých filmov.

Súvisiace články

Najčítanejšie