Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prepískol to! Lídra kapely Rammstein zatkli v Rusku!
Zdielať na

Prepískol to! Lídra kapely Rammstein zatkli v Rusku!

Archívna reportáž

V Rusku sa s tým nebabrú! Till Lindemann, líder svetoznámej nemeckej kapely Rammstein, pocítil tvrdú ruku zákona na vlastnej koži. Prišli si pre neho priamo do jeho hotelovej izby.

Till Lindemann mal vystúpiť so svojím sólovým projektom v nedeľu 29. augusta na festivale MacLarin For Homeland v Tveri, 180 kilometrov od Moskvy. Práve v tom bol zásadný problém - v Rusku totiž platia obmedzenia v súvislosti s pandémiou a viacero z nich sa vzťahuje aj na hromadné podujatia, píše portál Summa Inferno. Napríklad opatrenie, že na takýchto akciách nemôže byť viac, ako 500 ľudí.

Na festival ale smerovalo údajne až 6000 ľudí a ruské úrady sa o tom dozvedeli. Nepomohlo ani tvrdenie organizátorov, že účastníkov akcie plánovali deliť na skupiny po 500 ľudí a dodržiavať mali všetky platné predpisy.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov kapely:

​Festival pôvodne usporiadali na oslavu 50. narodenín miestneho podnikateľa Maxima Larina, majiteľa pivovarníckej spoločnosti Afanasy, no napokon bol komplet zrušený. Pre Lindemanna si prišli policajti priamo do jeho hotelovej izby a nasledoval výsluch. Hoci sa vo všeobecnosti považuje za dôvod tejto nepríjemnosti práve zrušený festival, nie je to jediný prešľap.

​Pred dvoma týždňami Lindemanna kritizovalo slávne múzeum Ermitáž v Petrohrade za neoprávnený predaj NFT s fotografiami a filmami nakrútenými v jeho priestoroch. Miestne správy tvrdia, že zatknutý bol aj Lindemanov agent Anar Reiband, ktorý čelí obvineniu z klamstva o svojich zámeroch pri vstupe do krajiny na turistické víza. A aby toho nebolo málo, začiatkom tohto roka bol ruský aktivista Andrej Borovikov uväznený na dva a pol roka za to, že v roku 2014 zdieľal na sociálnych sieťach videoklip skupiny Rammstein Pussy, ktorý možno smelo označiť ako pornografiu. Lindemann mal vystúpiť začiatkom septembra aj priamo v Moskve, po nepríjemnom incidente sa zrejme koncert už neuskutoční. Skupina nevydala žiadne oficiálne vyhlásenie, ktorým by tieto správy potvrdila alebo vyvrátila.

Fotky zo zatknutia nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie