Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Znásilnil len12-ročné dievča?! Slávny spevák čelí šokujúcej žalobe s temným pozadím!
Zdielať na

Znásilnil len12-ročné dievča?! Slávny spevák čelí šokujúcej žalobe s temným pozadím!

Zdroj: SITA

Ďalšie obvinenie zo sexiálneho násilia poriadne šokovalo svet. Na poslednú chvíľu vzniesla po dlhých rokoch žalobu voči legendárnemu pesničkárovi a držiteľovi Nobelovej ceny za literatúru, 80-ročnému Bobovi Dylanovi, záhadná žena s inicálami J. C.

Slávny americký hudobník Robert Allen Zimmerman, známy ako Bob Dylan, čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania. Tentokrát ho podľa informácií portálu PageSix zažalovala prostredníctvom právnika Daniela Isaacsa žena s iniciálkami J. C. V šesťdesiatych rokoch ju ako maloletú slávny hudobník údajne zneužíval a spôsobil jej mnohé psychické i fyzické traumy. Táto správa šokovala mnohých jeho obdivovateľov.

​Skladateľ a interprét slávneho songu "Blowin' in the Wind" Bob Dylan vtedy údajne využil svoje hviezdne postavenie na to, aby si získal dôveru žalobkyne a ovládal ju "v rámci svojho plánu sexuálne ju obťažovať a zneužívať", uvádza sa v dokumentoch podaných na Najvyššom súde na Manhattane. Tento slávny spevák podľa žaloby v roku 1965 vo svojom apartmáne v hoteli Chelsea podával tejto vtedy iba 12-ročnej dievčine omamné látky a potom ju sexuálne zneužil, tvrdí sa vo výbušnej žalobe. "Bob Dylan sa v priebehu šiestich týždňov od apríla do mája 1965 spriatelil so žalobkyňou a nadviazal s ňou citový vzťah," uvádza sa v dokumentoch, ktoré boli podané na posledný moment v mene J. C., dnes 68-ročnej ženy z Greenwichu v štáte Connecticut.

Pripomeňte si hit Blowin In The Wind od legendárneho Boba Dylana:

V žalobe sa ďalej píše, že Dylan so žalobkyňou nadviazal kontakt s cieľom utlmiť jej zábrany a sexuálne ju zneužiť, pričom jej podával drogy, alkohol a vyhrážal sa fyzickým násilím, čo ju dodnes citovo poznačilo a psychicky poškodilo. K údajnému zneužívaniu z jeho strany došlo viackrát a niektoré z incidentov sa odohrali v známom hoteli Chelsea. J. C. uviedla, že emocionálne následky tohto zneužívania sú dlhodobé a že kvôli nim musela vyhľadať lekárske ošetrenie. "Následky tohto utrpenia ako depresie, poníženie a úzkosť sú trvalého charakteru a znemožnili žalobkyni zúčastňovať sa na bežných aktivitách," stojí v žalobe. J. C. v žalobe vzniesla voči Dylanovi aj obvinenia z napadnutia, ublíženia na zdraví, väznenia a spôsobenia emocionálnej ujmy. Žiada bližšie nešpecifikované odškodné a súdny proces s porotou. Právnik J. C., Daniel Isaacs, povedal: "Žaloba hovorí sama za seba".  Žena podľa jeho slov poskytla množstvo podrobných informácií týkajúcich sa predmetného obdobia, ktoré nenechávajú žiadne pochybnosti o tom, že s ním bola v uvedenom čase v byte. Tieto podrobnosti dokázal overiť pomocou "najlepšieho dostupného skúmania".

Bob Dylan dostal v roku 2012 prezidentské ocenenie od samotnej hlavy USA, ktorou bol v tom čase Barrack Obama:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bob Dylan (@bobdylan)

 Dylanov hovorca v pondelok prostredníctvom denníka The Post pochopiteľne poprel tvrdenia J.C. v žalobe. "Toto 56 rokov staré tvrdenie je nepravdivé a budeme sa voči nemu dôrazne brániť," vyjadril stanovisko zo strany Boba Dylana. Právnik zastupujúci J.C. sa odmietol sa vyjadriť k tomu, prečo jeho klientka vznáša obvinenia po toľkých rokoch a dodal, že v súčasnosti neplánuje zverejniť svoju identitu. Iste bude tento súdny proces veľmi náročný, keďže Dylanovi právnici urobia nepochybne všetko preto, aby spochybnili a vyvrátili ňou podané skutočnosti. Uznávaný umelec pritom nečelil v poslednej dobe len tejto žalobe. Nedávno vyhral Bob Dylan prostredníctvom svojich právnikov na Najvyššom súde na Manhattane súdny spor v rámci žaloby, ktorú podala manželka jeho niekdajšieho spolupracovníka. Domáhala sa podielu z predaja zbierky piesní tejto hviezdy. Na rovnakom súde bude prebiehať aj súdny proces s J. C. ako jednej z mnohých obetí sexuálneho násilia na maloletých. Newyorský zákon o detských obetiach im teraz umožnil, aby do ukončenia lehoty podali žiadosť so žalobou na spätné preskúmanie ich prípadu bez ohľadu na to, aké staré boli ich nároky a či už medzitým uplynula premlčacia lehota. Mnohé to využili.

Súvisiace články

Najčítanejšie