Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Syn Jana Krausa odkázal kolegom zo šoubiznisu natvrdo: Svoje dieťa za kočík nepredá!
Zdielať na

Syn Jana Krausa odkázal kolegom zo šoubiznisu natvrdo: Svoje dieťa za kočík nepredá!

Archívna reportáž

Nad svojou rolou otca sa skutočne hlboko zamýšľa syn populárneho herca a moderátora Jana Krausa (68), spevák David Kraus (41). Svojou túžbou po dieťati sa už dlhšiu dobu netajil, ale akosi mu nevychádzali jeho partnerské vzťahy. Najmä ten predposledný s tenistkou Bárou Strýcovou mal veľmi nepeknú dohru. Potom sa však na neho konečne usmialo šťastie a zdá sa, že našiel tú pravú. V každom prípade, vďaka nej sa v marci dočkal aj vytúženého potomka, dcérky s pekným menom Ester.

Možno už populárny spevák David Kraus aj tak trochou závidel mladšiemu bratovi Adamovi jeho syna. Nevedel sa dočkať, kedy sa stane otcom aj on, no jeho bohémsky spôsob života vážnejšiemu vzťahu veľmi neprial. Azda až tvrdá životná facka od bývalej priateľky Báry Strýcovej ho dostala z oblakov na zem. Keď potom stretol mladučkú modelku Sarah Opravilovú (21) dlho neváhal a pomerne rýchlo sa rozhodli stať rodičmi. Tehotenstvo pritom dokázali utajiť takmer do pôrodu, k čomu pomohla iste aj pandémia s lockdownami a tiež to, že spolu bývajú mimo Prahy.

Z narodenia dieťaťa bol David priam unesený a jeho nadšenie trvá doteraz, len je azde ešte prehĺbené  bezprostrednými zážitkami. "Mám dokonalé dieťa, ktoré zaspí, keď si ľahne vedľa mňa. Ale prebaľovanie, tam zaostávam, mám s tým problém, v najhoršom to ale dokážem.. Dievčatko je dobré, spí vedľa nás v posteli. Rád sa na ňu pozerám, keď zaspáva, a ráno sa na ňu zas pozerám, keď vstáva a smeje sa. Som z nej odrovnaný. To sa nedá popísať. Je to najkrajšie obdobie môjho života," priznáva Kraus v rozhovore pre expres.cz. Inak sa ale svojim potomkom a partnerkou verejne príliš neukazuje.

David je trvalá súčasťou talkshow jeho slávneho otca:

Pred pár dňami urobil výnimku a svoju rodinu trošku vzal do spoločnosti. "Ja rodinu nikde neukazujem, skôr sa snažím prezentovať prácou, rodinu chránim. Ale z času na čas ich musím vytiahnuť, pretože by to vyzeralo, že sa za ne hanbím. Bol som nervózny, aby všetko dobre dopadlo a aby malá bola v poriadku. A jej mamička tiež. Preto som aj tehotenstvo držal v tajnosti," vysvetlil opatrný Kraus. Veľmi dobre totiž vie, ako to chodí v rámci kruhov, v ktorých sa pohybujú známe osobnosti a svoju čerstvú rodinku preto ostražito chráni pred rôznymi nástrahami a najmä nechcenými komentármi cudzích. Neraz totiž aj sám pocítil nemilosrdnú krutosť a povrchnosť súčasnej spoločnosti, svoje dve milované chce toho rozhodne ušetriť.

David nemá rád ani prílišnú komerciu a módne trendy, ktorým čoraz viac podliehajú známe tváre, a to najmä na sociálnych sieťach. A neváhajú do toho zapojiť ani deti. "Dnes sa ľudia prezentujú tým, ako dojčia, že budú rodiť, aký majú kočík, je to všade. Všetci to robia, a ak niečo robia všetci, ja to nerobím. Nebudeme dávať fotky z dojčenia na Instagram a nebudeme ani cez dieťa predávať kočíky a cumlíky. Všetko sme si to kúpili a nebudeme z toho robiť túto mašinériu," povedal známy umelec, a tým tak trochu odsúdil kolegov a kolegyne, ktoré zo sociálnych sietí a reklám ťažia. Kraus si radšej vyskúšal počas lockdownu prácu rukami. "Plnil som vrecia otrubami a pracoval na farme s hmyzom, bola to pomerne špinavá a ťažká práca," zhodnotil čerstvý otecko s tým, že to boli jeho najťažšie zarobené peniaze a niet pochýb, že sa radšej postaví za mikrofón. Ale čo by neurobil pre svoju rodinu, keď je ťažká doba. Radšej sa strhá on, ako zarábať na malom poklade.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie