Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Otec Britney Spears sa vzdáva poručníctva, vyrieši to problém?
Zdielať na

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Otec Britney Spears sa vzdáva poručníctva, vyrieši to problém?

Archívna reportáž

Celkom nečakane sa dočkala Britney Spears (39) toho, čo už chcela dávno. Nemusela použiť žiadne ďalšie prostriedky, ani vynaložiť energiu, keď zrazu nastal v jej prípade zlom. Pre Britney je čas naozaj veľmi vzácny, príliš veľa ho stratila ako nesvojprávna osoba pod plným dohľadom. O všetko, čo chcela, musela posledných trinásť rokov najskôr požiadať, nie vždy jej však otec, ako jej opatrovník, aj vyhovel. Nečudo, že bojovala ako sa dalo, aby sa ho zbavila. Zdá sa, že sa pre ňu blýska na lepšie časy.

Mnohí fanúšikovia americkej speváčky Britney Spears ju v jej boji za základné ľudské práva podporujú a neváhajú pritom vyjsť ani do ulíc s transparentami. Zdá sa, že tento boj nebol márny a priniesol svoje ovocie. Jamie Spears sa vo štvrtok prekvapivo sám rozhodol odstúpiť zo svojej úlohy opatrovníka dcéry po tom, čo Britney prostredníctvom právnika v júli podala žiadosť o zbavenie otca kontroly nad jej životom. Ten má už vyše trinásť rokov hlavnú správu aj nad jej mnohomiliónovým majetkom, pričom je podozrenie, že mnohé milióny si pritom privlastnil. "Naozaj som presvedčená, že toto poručníctvo je zneužívané. Chcem zmeny, zaslúžim si zmeny," vyzývala v júni na súde.

Portál TMZ ako prvý informoval, že Jamie Spears podal právne dokumenty na svoje odvolanie z funkcie opatrovníka. "Napriek tomu, že je pán Spears neustálym terčom neopodstatnených útokov, neverí, že verejný boj s dcérou o jeho pokračovanie vo funkcii opatrovníka by bol v jej najlepšom záujme," uvádza sa v právnych dokumentoch spísaných insiderom. "Takže aj napriek tomu, že musí napadnúť tento neopodstatnený návrh na jeho odvolanie, pán Spears má v úmysle spolupracovať so súdom a novým právnym zástupcom svojej dcéry, aby sa pripravil na riadny prechod k novému opatrovníkovi," píše sa v ňom ďalej.

Koncom júna sa Britney na súde otvorila ako ešte nikdy:

​James Spears sa neváhal oprieť ani do svojej manželky Lynne, mamy Britney, ktorá sa pridala na jej stranu. "Na žiadosť a pokyn pani Britney Spears sa Lynne počas väčšiny z 13 rokov, čo opatrovníctvo trvá, do neho zapájala len veľmi málo, ak vôbec, nehovoriac o živote pani Spears. Súd sa nemôže spoliehať na nepodložené tvrdenia a špekulácie niekoho, s kým sa pani Spears väčšinu svojho dospelého života vyhýbala rozhovoru," píše sa ďalej v podaní Jamieho Spearsa, ktorý tvrdí, že Britney a Lynne neustále vyzýval na komunikáciu, aby sa ich vzťahy zlepšili.

​V podaní Jamiem poverený človek ďalej konštatuje: "Pán Spears naďalej svedomito slúži a nemal by byť suspendovaný ani odvolaný, a už vôbec nie na základe nepravdivých obvinení. Pán Spears je ochotný odstúpiť, keď nastane správny čas, ale tento prechod musí byť riadny a musí zahŕňať vyriešenie záležitostí, ktoré sú predmetom súdneho konania. V záujme dosiahnutia tohto výsledku by mal Súdny dvor vyzvať všetky zainteresované strany, aby sa stretli a rokovali s cieľom vyriešiť tieto nevyriešené záležitosti v najlepšom záujme pani Spears."

Britney zverejnila video, kde hovorí o slobode, no ako obvykle, tak trochu v inotajoch:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears)

Zo strany Britney prišla prostredníctvom jej nového právnika Mathewa S. Rosengarta okamžitá reakcia. Vo vyhlásení pre TMZ uviedol: "Sme radi, ale nie zas tak prekvapení, že pán Spears a jeho právnik konečne uznali, že musí byť odvolaný. Sme však sklamaní ich pokračujúcimi hanebnými a odsúdeniahodnými útokmi na pani Spears a ďalších ľudí. Tešíme sa, že budeme pokračovať v našom intenzívnom vyšetrovaní správania sa pána Spearsa a ďalších osôb počas uplynulých 13 rokov, keď z majetku svojej dcéry získaval milióny dolárov, a teším sa, že v blízkej budúcnosti budeme môcť pána Spearsa vypočuť pod prísahou. Medzitým by mal pán Spears namiesto falošných obvinení a lacných útokov na vlastnú dcéru okamžite odstúpiť." Do konečného cieľa chýba Britney už len málo, otázka je, či jej zmena poručníka prinesie vytúženú slobodu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie