Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neboli na zozname pozvaných! TOTO je dôvod, prečo Obamovci odignorovali Meghan a Harryho!
Zdielať na

Neboli na zozname pozvaných! TOTO je dôvod, prečo Obamovci odignorovali Meghan a Harryho!

Archívna reportáž

Meghan Markle (40) musela prehltnúť horkú slinu vzhľadom na skutočnosť, že ona, ani jej manžel neboli hosťami veľkolepej oslavy 60. narodenín Baracka Obamu. Zhodou okolností sa s herečkou narodili v rovnaký deň, 4. augusta, rozdiel je však 20 rokov. Oslavy prebiehali na ostrove Martha's Vineyard počas minulého víkendu. Nechýbali tam okrem rodinných príslušníkov a blízkych priateľov, ani mnohé americké celebrity z umeleckých aj politických kruhov.

Nie je celkom jasné, prečo Meghan a Harry neboli pozvaní na narodeninovú oslavu 44. prezidenta Spojených štátov amerických napriek ich údajným priateľským vzťahom. Avšak podľa denníka The Sun mnohé naznačuje tomu, že zo zoznamu pozvaných mohli byť vynechaní zámerne.

To, že sa Sussexovci nezaradili medzi takých hostí ako John Legend, Jay-Z, Beyonce, Steven Spielberg, Oprah Winfrey a mnohé iné známe tváre, si všimli ako americké, tak aj britské médiá. Vojvodovia zo Sussexu sa radi chvália priateľstvom s Obamovcami, najmä princ Harry má veľmi srdečný vzťah s Michelle. Špekuluje sa preto, čo mohlo byť príčinou nepozvania vojvodov zo Sussexu na významnú oslavu jubilea Baracka. Ako najpravdepodobnejšia sa javí verzia, že to bolo kvôli ich napádaniu britskej kráľovskej rodiny, s ktorou majú Obamovci rovnako veľmi srdečný vzťah. Odborníčka na kráľovskú rodinu Angela Levin v denníku The Sun upozornila na jednu vec. "Obamovcov musí iritovať, že Harry a Meghan kopírujú väčšinu toho, čo robia oni," zdôraznila. Barack Obama k narodeninám pridal výzvu 44x60 na podporu mladých mužov a žien v ich problémoch. Číslo 44 znamená, koľkým bol prezidentom a 60 vek, ktorého sa dožil. Vyzval verejnosť, aby na tento účel poslali akúkoľvek sumu s číslom 60, či už desiatkach, tisícoch, alebo aj miliónoch. Podobne postupovala aj Meghan, keď zas prišla s narodeninovou výzvou 40x40 na podporu nezamestnaných žien. Ona ale namiesto finančnej čiastky vyzvala 40 významných osobnosti, aby darovali svoj čas mentorstvu v rozsahu 40 minút. 

Barrack Obama sa s princom Harry stretával v súkromí, ale aj oficiálne: 

"Ďalším problémom je, že Obamovci majú blízko aj k princovi Williamovi a jeho rodine," myslí si Levin. Je teda možné, že to urobili Obamovci zámerne, aby takýmto spôsobom dali najavo, že sa celkom nestotožňujú s Harryho a Meghaninou verejnou kritikou kráľovskej rodiny.  "Obamovcom prekáža, že útok Harryho a Meghan nie je len výbuchom hnevu, ktorý sa dá odpustiť, ale že sa opakuje stále dokola. Najprv to bola kniha Finding Freedom, potom spoločný rozhovor v Oprah a potom ďalší Harryho rozhovor v dokumente o duševnom zdraví," vysvetlila táto znalkyňa ich pomerov.  Samotná Michelle Obama sa k rozhovoru s Oprah Winfrey vyjadrila s odstupom, na rozdiel od ostatných amerických priateľov, ktorí Meghan a Harrymu vyjadrili podporu. "Modlím sa len za to, aby jedného dňa došlo k odpusteniu a aby sa po čase všetko vyriešilo, pretože nie je nič dôležitejšie ako rodina," povedala bývalá prvá dáma Spojených štátov. "Obamovci sú pár, ktorý vždy staval rodinu na prvé miesto. To nemôže fungovať, ak boli Harry a Meghan v rozhovore s Oprah tak otvorene kritickí voči svojim príbuzným. Obamovcom sa to nepáči. Cenia si rodinu a určite by nechceli, aby ich vlastné deti ohovárali pred novinármi," povedala pre The Telegraph ďalšia kráľovská expertka Camilla Tominey.

Svojmu manželovi, exprezidentovi Barrackovi Obamovi, zablahoželala k jeho 60. narodenínam prostredníctvom sociálnej siete aj jeho manželka Michelle:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle Obama (@michelleobama)

Bývalá prvá dáma sa tiež radí k veľkým priaznivcom kráľovnej Alžbety. Pri ich prvom stretnutí v roku 2009 sa dopustila faux pas, keď ju priateľsky objala okolo pliec, čo odporuje pravidlám kráľovského paláca. Britská kráľovná to však prešla len úsmevom a na znak, že sa jej to nedotklo, pozvala neskôr Obamovcov na zámok do Windsoru na súkromnú návštevu. Dokonca ich tam zaviezol osobne jej manžel, princ Philip. Spoločne poobedovali a viedli pritom neformálnu konverzáciu. 

​Michelle opísala kráľovnú ako neuveriteľne srdečnú a zábavnú osobu. Obľúbila si aj princa Harryho, ktorý spoločne s ňou a Barackom Obamom kedysi zdieľal aj niektoré politicko-spoločenské aktivity. Majú však blízko aj k princovi Williamovi a jeho rodine. V roku 2016 boli u nich na rodinnej návšteve v ich vidieckom sídle Amber Alert a snímka, ako sa stretli s malým Georgom, sa hneď objavila v médiách po celom svete.

Súvisiace články

Najčítanejšie