Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalšia rana, zomrela legenda! Navždy odišiel muzikant a spoluzakladateľ kapely ZZ TOP
Zdielať na

Ďalšia rana, zomrela legenda! Navždy odišiel muzikant a spoluzakladateľ kapely ZZ TOP

Niekedy je rozhodujúce šťastie, niekedy talent a niekedy stačí dobrý imidž. Všetky tieto tri ingrediencie sa dokonalo spojili v existencii americkej kapely ZZ Top. Žiaľ, 50 rokov trvajúci príbeh nezameniteľnej skupiny sa skončil, bez bradatého basgitaristu Dustyho Hilla to už zrejme nepôjde.

Smutná správa prišla z USA. Krátko po predčasnom úmrtí bubeníka metalovej kapely Slipknot odišiel na večnosť ďalší skvelý muzikant. Spoluzakladateľ a basgitarista kapely ZZ Top, Joseph Michael "Dusty" Hill, zomrel vo veku 72 rokov.

Kapela pre portál RollingStone.com potvrdila smutnú správu, že rocková legenda zomrela vo svojom dome v Houstone v Texase. "Sme zarmútení dnešnou správou, že náš compadre, Dusty Hill, zomrel v spánku, doma," napísali vo vyhlásení na Facebooku spoluhráči Billy Gibbons a Frank Beard.

Pripomeňte si kapelu v ich najväčšom hite:

"Spolu s légiami fanúšikov ZZ Top na celom svete nám bude chýbať tvoja vytrvalá prítomnosť, tvoja dobrá povaha a neutíchajúce odhodlanie poskytovať ten monumentálny spodok 'Topu'," napísal s s odkazom na hlboké tóny basgitary ako spodku a vrcholu, ako slova "Top" z názvu kapely. "Budeš nám veľmi chýbať, amigo," znejú slová na rozlúčku pozostalého dua z pôvodného tria.

Hill nedávno utrpel zranenie bedrového kĺbu, kvôli ktorému musel minulý týždeň vynechať niekoľko vystúpení. V piatok kapela informovala fanúšikov o zmene v zostave a vysvetlila, že Elwood Francis, ich dlhoročný gitarový technik, bude zaskakovať za Dustyho, kým sa bude doliečovať z úrazu. "Členovia ZZ Top, Billy a Frank, by sa radi podelili o to, že Dusty, ich neohrozený basgitarista, je na krátko späť v Texase, aby riešil problémy s bedrovým kĺbom. Očakávajú skoré uzdravenie a jeho urýchlený návrat," stálo sa len pred týždňom vo vyhlásení kapely. Nikto nečakal, že sa situácia náhle tak tragicky zvrtne a Dusty sa k priateľom už nikdy nepridá. Ako jeden zo zakladajúcich členov kapely bol známy ako všeumelec, keďže v priebehu rokov hral na basovú gitaru, spieval sprievodné a hlavné vokály a hral na klávesy a je otázne, či dokáže kapela bez neho pokračovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie