Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smutná správa zasiahla svet hudby. Vo veku len 46 rokov nečakane zomrel skvelý muzikant!
Zdielať na

Smutná správa zasiahla svet hudby. Vo veku len 46 rokov nečakane zomrel skvelý muzikant!

Zdroj: SITA

Smutná správa zasiahla fanúšikov metalovej hudby. Jeden zo zakladajúcich členov legendárnej metalovej skupiny Slipknot zomrel v mladom veku po boji s vážnou chorobou. Zažiaril aj v mnohých ďalších kapelách, tie zverejňujú smutné spomienky.

Bubeník a textár metalového zoskupenia Slipknot, a zároveň jeden z jej troch zakladajúcich členov, Joey Jordison, zomrel vo veku 46 rokov, zrejme na komplikácie v súvislosti so vzácnou a zákernou formou zápalu miechy. Ako prináša denník The Sun, rodina odkázala verejnosti a fanúšikom, že hudobná ikona zomrela pokojne v spánku.

Rockera, ktorého celé meno je Nathan Jonas "Joey" Jordison, opísali najbližší ako citlivého človeka s obrovským srdcom, ktorý miloval svoju rodinu a blízkych priateľov a jeho milované mačky, ktorých mal v domácnosti hneď niekoľko. Talentovaný umelec zomrel údajne na následky vážnej diagnózy, transverzálnej myelitídy, ktorú mu lekári diagnostikovali ešte v roku 2016. Tá muzikantovi spôsobovala vážne pohybové ťažkosti až napokon prišiel celkom o silu v nohách a bol odkázaný na pomoc najbližších. Presná príčina smrti zatiaľ ale nebola oficiálne zverejnená.

Kapela Slipknot patrí medzi legendy metalovej hudby, patrí k nim aj typicky temný imidž a videoklipy neraz naháňajú citlivejším povahám strach:

"Joeyho smrť v nás zanechala prázdne srdcia a pocity neopísateľného smútku.Tí, ktorí Joeyho poznali, poznali jeho pohotový zmysel pre humor, jemnú osobnosť, obrovské srdce a lásku ku všetkému, čo sa týka rodiny a hudby," odkázala rodina v oficiálnom vyhlásení, pričom hovorca pripomenul, aby fanúšikovia a médiá rešpektovali ich "potrebu súkromia a pokoja v tomto neuveriteľne ťažkom období." Bubeníkova rodina zorganizuje súkromný pohrebný obrad, avšak podľa informácií portálu TMZ ešte nebol stanovený oficiálny dátum poslednej rozlúčky. 

Na pohľad drsný metalista bol podľa blízkych v skutočnosti citlivý a láskavý človek, ktorého najmilovanejšie živé tvory boli mačky:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Joey Jordison (@thejoeyjordison)

Okrem skupín Slipknot a Vimic hral Joey na gitaru v horror-punkovej skupine Murderdolls a na bicie bubnoval v alt-metalovej skupine Scar the Martyr a v extrém-metalovej superskupine Sinsaenum spolu s členmi Mayhem a DragonForce. Príležitostne sa ale ukázal aj v mnohých ďalších. Joey Jordison sa so skupinou Slipknot rozišiel ešte v decembri 2013 a na svojich kolegov mal dlhé roky veľmi ťažké srdce. Slávny bubeník totiž tvrdil, že ho zo skupiny vyhodili nečakane, bez osobného strenutia a vysvetlenia. "Všetko, čo som dostal, bol hlúpy e-mail, v ktorom stálo, že som vypadol z kapely, ktorú som celý život vytváral. Nezaslúžil som si to po tom, čo som urobil a čím všetkým som si prešiel. Zmýlili sa v mojich zdravotných problémoch a zrejme ani ja som najprv nevedel, čo sa to deje. Mysleli si, že som na drogách, čo som vôbec nebol," vysvetľoval po rozchode s kapelou v rozhovore pre Blabbermouth Joey, ktorému sa pravdepodobne v tom čase začali prejavovať prvé príznaky vážnej diagnózy, a preto ich správanie voči nemu označil za zbabelé. 

Spomienku na Joeyho zverejnila aj kapela Metallica:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Metallica (@metallica)

V roku 2014 jeho kolega a spevák Corey Taylor priznal v rozhovore pre Metal Hammer, že sa ich cesty umelecky aj osobne rozišli, avšak "bolo to jedno z najťažších rozhodnutí, aké kedy ako kapela urobili." Je to pritom už druhá tragédia, ktorá postihla členov skupiny za posledných desať rokov, keď v roku 2010 zomrel ďalší zakladajúci člen a frontman kapely Paul Gray, ktorému sa stalo osudným predávkovanie morfiom a fentanylom v kombinácii s vážnou srdcovou vadou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie