Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dara Rolins a starosti s pubertálnou dcérou: S Matějom jej dopriavajú slobodu!
Zdielať na

Dara Rolins a starosti s pubertálnou dcérou: S Matějom jej dopriavajú slobodu!

Archívna reportáž

Speváčku Dara Rolins (48) možno bez preháňania označiť za jednu z najskúsenejších hviezd šoubiznisu v Česko-Slovenskom priestore. Iste aj preto, že dobre vie, že bez častej publicity by to rozhodne nešlo a preto sa jej vôbec nebráni, ba naopak - robí všetko preto, aby bola stále videná, či už na sociálnych sieťach, alebo v médiách. Neskrýva ani svoje súkromie, no predsa len dcérku chce chrániť aspoň pokiaľ sa dá.

Dara Rolins si už zvykla to, že svet sociálnych sietí nie je len dokonalé miesto lásky a prajnosti. Aj jej ľudia občas nadávajú a zosmiešňujú ju, no nijako výrazne sa tým netrápi. Obáva sa však o svoju jedinú dcéru Lauru (13). Svet na sociálnych sieťach môže byť pre neskúsené dieťa síce veľmi lákavý, ale aj mimoriadne nebezpečný. Rada by ju od neho uchránila, píše portál Expres.cz.

Speváčka a influencerka, ktorú sleduje vyše šestotisíc ľudí, si nemôže len tak dopriavať oddych od sociálnych sietí, keďže ju do značnej miery živia. Virtuálny svet internetu jej vyhovuje, rada aj sama všeličo vymýšľa, aby zaujala a urobila reklamu sebe, či jejproduktom. Uvedomuje si ale, že to všetko sa môže zdať byť lákavé aj jej jedinej dcére Laure, ktorá je už v puberte, teda vo veku, keď sú sociálne siete obzvlášť zradnými vodami.

Napriek mnohým krutým skúsenostiam ostáva Dara pozitívne naladená:

​Dara prezradila, ako pristupuje vo výchove dcéry v rámci jej kontaktu so sociálnymi sieťami. "Moja dcéra, našťastie, ešte nie je aktívna na sociálnych sieťach. Občas je na TikToku, čo mi príde ako mierumilovná aplikácia. Ale, samozrejme, tým, že je moja dcéra, vidí to, občas mi kuká cez rameno a na kritiku na moju osobu je extrémne citlivá, pretože jej mamička je predsa najšikovnejšia a najlepšia. A vždy ju mrzí, keď je na mňa niekto veľmi prísny," priznáva speváčka problémy s účastníkmi virtuálnych sietí, ktoré sa dotýkajú aj Laury. Deti sú často veľmi zraniteľné, no Dara uznáva, že jednoducho veci musia prežiť také, aké sú, bez príkras. "Najlepšia výchova je tá, nechať ich proste plynúť a žiť vedľa, nekrútiť ich, neprirodzene ich tvarovať. Dúfam, verím a cítim to tak, že Laura žije vedľa dvoch normálnych ľudí s nohami na zemi a rastie z nej mladá a empatická slečna," vysvetlila prístup k výchove z jej strany, ako aj zo strany otca Laury, hudobníka Matěja Homolu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dara Rolins (@dararolins_vermi)

Aj Dara, hoci svojich sledovateľov neustále a rada zásobuje novými fotkami a informáciami, nie vždy má s nimi dobré skúsenosti. "Ľudia sú zbavení takej primárnej slušnosti v niektorých momentoch. Na jednej strane je dobrá tá interakcia medzi mnou a fanúšikom, na druhej strane to dalo podnet tým ľuďom, čo sa schovávajú za rôzne mená. Sú občas až zbytočne krutí, drzí a dovoľujú si to, čo by si z očí do očí nedovolili," zverila sa Rolins otvorene s problémami, ktoré vyplývajú z jej aktivity na sociálnej sieti. Obavy má pritom najmä o svoju dcéru, ktorú internet a sociálne siete prirodzene lákajú. Uvedomuje si, že ju treba chrániť, zakázať jej ich ale nemôže a ani nechce.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie