Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pravda o tom, ako sa dal Gott dokopy s Ivanou! Kto mohol tušiť, že bude nasledovať svadba?!
Zdielať na

Pravda o tom, ako sa dal Gott dokopy s Ivanou! Kto mohol tušiť, že bude nasledovať svadba?!

Archívna reportáž

✕Už o pár dní sa konečne dočkajú obdivovatelia Karla Gotta (✝80) uvedenia jeho dlho očakávanej životopisnej knihy na knižný trh. Už nejaký čas sa však objavujú aj zaujímavé pasáže z tejto publikácie, okrem iného aj o tom, ako sa dal dokopy s jeho jedinou manželkou Ivanou, hoci kandidátok bolo mnoho.

Ivana Macháčková bola dievča z mestečka Opava, vyštudová zdravotná sestra a občasná modelka, ktorá ale mala celkom iné sny, ako behať okolo chorých. No zrejme ani nedúfala, aké terno sa jej napokon podarí. Málokto doteraz vedel, že ju s majstrom zoznámila bývalá Miss Českej republiky z roku 1995 Monika Žideková (44), píše portál Blesk.cz. Bolo to na jednom veľkom podujatí v roku 1999 a obe mladé ženy boli dlhoročnými dobrými kamarátkami.

Bývalá Miss Česka si s nostalgiou zaspomínala na staré dobré časy, keď s Ivanou spolu súťažili na Miss Sliezsko a potom predvádzali modely na prehliadkových mólach pre jednu opavskú agentúru, odkiaľ obe pochádzajú. Židekovej sa neskôr podarilo dokonca získať najjagavejšiu korunku krásy, ale nezabúdala pritom ani svoju kamarátku Ivanu. Ktovie, či so zámerom, alebo len pre zabavenie ju pozvala v roku 1999 na veľkú spoločenskú akciu v Prahe, ktorá zmenila jej život. Tam sa totiž Ivana spoznala s Karlom Gottom. "Pokiaľ si dobre pamätám, bolo to po vyhlásení cien TýTý na večierku v budove Národného múzea. Karel bol ako vždy vtipný, milý a zábavný. Hneď prišla pozvánka na jeho vystúpenie na Žofíne," spomenula si na ten dôležitý moment. "Bolo vidieť, že sa mu v našej spoločnosti páči. Ivana ho jednoznačne zaujala. Ja som bola potešená, bola to pre mňa česť, byť v blízkosti takej osobnosti," dodala Žideková.

Kým nedošla ťažká choroba, bol Gott napriek vyššiemu veku vo skvelej forme, nečudo, že o neho mali záujem aj mladice:

​Aj keď Ivane iste lichotil záujem Zlatého slávika, nebrala to celkom vážne. Bolo jej známe, že má vážny vzťah s Marikou Sorošovou a priateľa mala vraj vtedy aj ona. Keď ju požiadal o číslo telefónu, dala mu vymyslené. Ale aj tak sa onedlho opäť stretli. Zakrátko sa konala Miss Česka, kam bola pozvaná ako bývala víťazka aj Žideková a ona si tam opäť ako garde zobrala Ivanu, tentokrát už zrejme zámerne. Iste vedela, že tam vystúpi ako zvyčajne aj Karel Gott. "Dalo predpokladať, že by sa tam mohli znovu stretnúť. A tak sa aj stalo. Povedala by som, že to bola náhoda, nič plánovaného. Ale celý život je o náhodách," myslí si Žideková s tým, že vtedy netušila, že by z tých dvoch raz mohli byť manželia. O slávneho speváka bol veľký záujem medzi ženami a mohol si naozaj vyberať z tých najkrajších. Vyšlo to však práve Ivane. S mužmi to asi vie, vo svojom životopise sa pochválila, že svojho času mala dočinenia aj s hollywoodskou hviezdou Michaelom Douglasom.

​Žideková zažila s Ivanou veľa zábavných chvíľ, keď spolu po výhre v Miss cestovali do Paríža, ale aj počas predvádzania na módnych prehliadkach. "S Ivanou sme sa stretávali stále. Občas som u nej prespávala, keď som bola pracovne v Prahe. Veľa sme si volali a písali. Keď sa mi pred dvadsiatimi rokmi narodila dcéra Nikol, bola Ivana jednou z prvých gratulantiek a prišla sa na bábätko pozrieť," vysvetľovala. A samozrejme sa jej Ivana zverovala aj so vzťahom s Gottom. "Karel ju zbožňoval, takže mi bolo jasné, že by to so svadbou mohlo vyjsť. Že to bude v Las Vegas, bolo prekvapenie... Ivanka mi poslala sms správu, takže som to vedela ako jedna z prvých. Presne si pamätám ten pocit, keď som si tú správu prečítala. Chcela som to kričať do sveta, mala som obrovskú radosť a veľmi som im to priala," prezradila Blesku Žideková. Svadba sa konala v roku 2008, to už mala Ivana s Gottom dvojročnú dcérku a ďalšiu nosila pod srdcom. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie