Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neprekvapila ho? Princ William od začiatku tušil, že Meghan má istý plán!
Zdielať na

Neprekvapila ho? Princ William od začiatku tušil, že Meghan má istý plán!

Archívna reportáž

Zdá sa, že pomyselný boj medzi Meghan Markle a rodinou jej manžela sa vyostruje aj bez toho, aby sa o to vojvodkyňa zo Sussexu akokoľvek osobne pričinila. Ako svoju zbraň a zároveň oddaného obrancu používa v čase, keď sa stará o malú Lilbet, práve princa Harryho. Ten sa v mene svojej manželky neštítil útočiť na vlastného brata či otca, princa Charlesa, avšak zdá sa, že očakávané ovocie z jeho snahy stále neprichádza. Popularita Meghan a Harryho prudko klesá a čoraz viac priaznivcov získava práve kráľovská rodina na čele s Williamom a jeho manželkou Kate. Práve starší z bratov, a v poradí druhý nástupca na kráľovský trón, údajne už pred rokmi, keď Harry začal s Meghan iba randiť, vytušil, že ctižiadostivá Američanka chystá niečo nekalé.

Princ William vraj už dávno vycítil, že má už od počiatku vzťahu s princom Harrym nie veľmi úspešná americká herečka Meghan Markle istý plán, avšak sám netušil, do akých rozmerov zasiahne kráľovskú rodinu. Myslí si to kráľovský životopisec Robert Lacey, autor knihy Battle of Brothers (Súboj bratov), a pre denník The Sun prezradil, že toto jeho tvrdenie pochádza od zaručeného zdroja blízkeho princovi Williamovi.

Ako povedal Robert Lacey v dokumentárnom filme z dielne televízie ITV s názvom Harry & William: What Went Wrong?,  istý človek z Williamovho okolia mu prezradil,  že "William mal od začiatku pocit, že Meghan má nejakú agendu". Avšak nie je žiadnym tajomstvom, že sa staršiemu z princov od začiatku nepáčilo, ako sa jeho brat bezhlavo pustil do vzťahu s Američankou zo šoubiznisu, ktorej výpovede v médiách častokrát nesedeli s realitou. Stačí pripomenúť iba skutočnosť, keď Meghan na začiatku ich vzťahu v médiách tvrdila, že predtým netušila, kto je princ Harry, pričom jej blízka priateľka ju označila za človeka posadnutého kráľovskou rodinou, najmä jeho matkou, princeznou Dianou, o ktorej mala vo svojej knižnici hneď niekoľko kníh.

Bratov nespojila symbolicky ani ich matka Diana, ktorej spoločne vzdali úctu pri odhalení jej sochy v záhrade Kensingtonského paláca:

V knihe sa tiež píše, že princ William zúril na Meghanino nemilosrdné zaobchádzanie so zamestnancami paláca a nazýval ju "hroznou ženskou". "Podľa jedného z mojich zdrojov mu ktosi naznačil, že mnohí ľudia majú hrozné švagriné," povedal Lacey dávnejšie pre Daily Mail, pričom to malo asi Williama utešiť, avšak darmo. Na jej obranu sa ale postavil iný kráľovský expert, Meghanin kamarát a autor knihy Finding Freedom, Omid Scobie, ktorý mal pre herečku o niečo viac pochopenia, keďže prišla do kráľovskej rodiny z úplne iného prostredia. "Je to žena po tridsiatke - myslím si, že sebe aj ľuďom, s ktorými dovtedy pracovala, dokázala, že vie, čo robí. Určite to nie je ten typ človeka, ktorý by sa menil len preto, aby sa zapáčil ľuďom okolo seba. Mal som skôr pocit, že im stačilo pripomenúť: 'Vy tu nie ste hviezdy šou. Existuje tu hierarchia a vy v nej nie ste veľmi vysoko," povedal Omid Scobie ešte dávnejšie v rozhovore pre ITV.

Reputácia britskej kráľovskej rodiny a obrana jej členov pred obvineniami jeho švagrinej je najmä na pleciach princa Williama. Zatiaľ taktne mlčí, avšak už dávno vytušil, že Meghan nemá práve najčistejšie úmysly:

​Ako však ďalej na stránkach knihy tvrdil Robert Lacey, na vojvodu z Cambridge neurobili dobrý dojem ani pokusy Meghan a Harryho utajiť narodenie ich syna Archieho. "William si o 'primadonských' manieroch Harryho a Meghan, ktorými chceli tajiť narodenie svojho syna v máji 2019, nemyslel nič dobré," napísal v knihe Lacey a dodal, že samotná Kate a William nenavštívili Archieho, vtedy ešte malého novorodenca, celých osem dní.

Priaznivcov oboch bratov však nepoteší konštatovanie autora, ktorý v knihe píše, že konflikt medzi "dvoma trpko rozdelenými synmi princeznej Diany sa zrejme tak skoro neskončí". Lacey však dodal, že princ William nebude mať inú možnosť, "než prehltnúť svoju pýchu a usmievať sa" po boku svojej švagrinej Meghan na budúcoročnom pompéznom podujatí pri príležitosti Platinového jubilea, teda 70. rokov kráľovnej Alžbety II. na britskom tróne. Avšak vzhľadom na veľmi dynamicky vyvíjajúce sa vzťahy v kráľovskej rodine je otázne, či vôbec Meghan pozvanie prijme.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie