Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hviezdny český spevák úplne odstrihol svojho syna! No na TÚTO jeho prosbu zareagoval!
Zdielať na

Hviezdny český spevák úplne odstrihol svojho syna! No na TÚTO jeho prosbu zareagoval!

Archívna reportáž

Po dlhom čase sa prelomili ľady vo vzťahu dvoch bratov, hoci to vyzeralo roky beznádejne. Nejde však o britských princov, ale o českých muzikantov a spevákov - bratov Nedvědovcov. Honza Nedvěd (74) prišiel na zlatú svadbu brata Františka (73), ktorá sa konala 9. júna na Staromestskom námestí v Prahe. Zásluhu na tom si pripisuje aj Honzov syn Jan (49) napriek tomu, že s otcom dlhé roky nekomunikujú.

Česká legenda folku, 74-ročný Honza Nedvěd, je zrejme tvrdý oriešok. Postupne spálil mosty pomaly s celou rodinou, vrátane vlastného syna. Janovi neodpovedá ani na maily, ani mu neotvoril dvere, keď ho chcel prísť navštíviť. Napriek tomu jeho syn verí, že otec ešte vystúpi na aspoň jednom veľkom koncerte spolu s bratom Františkom. Ako sa zdá, pristúpil na to konečne aj sám Honza Nedvěd starší.

Komplikovaný vzťah medzi otcom a synom sa datuje už oddávna, píše portál Ahaonline. Legenda folkovej hudby ako otec, ani manžel veľmi dobre neobstál. Ženil sa štyrikrát, z troch manželstiev má 5 detí, už 20 rokov ale žije v bezdetnom zväzku s o 36 rokov mladšou Pavlínou. Syn Jan z druhého manželstva nemá na neho práve najlepšie spomienky. "Na rozdiel od strýčka Františka, ktorý je fantastický rodič, je môj otec rodič mizerný. Keď som mal päť a sestra tri roky, tak nás otec opustil a povedal - narodil som sa, aby som slúžil národu, tak to pochopte! Občas sa ale objavím, keď budem potrebovať trebárs vyprať, hneď ale zas zmiznem," zveril sa Aha! s trpkou spomienkou Jan. Kdysi s otcom hral aj v kapele,  no už zhruba desať rokov sa ani nestretli. "Keď som vybudoval úspešnú a fungujúcu firmu, autoservis, tak sa tam ani nebol pozrieť, ani sa o tom nechcel rozprávať, jednoducho ho to vôbec nezaujímalo," posťažoval sa svojho času, že otec na rozdiel od brata Františka rodinu nikdy nepodporil.

Pripomeňte si Honzu s najväčšími hitmi:

Napriek všetkému má Jan o otca starosť. Už pred takmer dvomi rokmi avizoval, že otec dobre nepočuje a to ho ničí. "Vlastne to bol ten dôvod, prečo to otec pred dvomi rokmi zapichol. Otec na pravé ucho nepočuje vôbec a na ľavé tak z dvadsiatich percent. A to je problém pri živých koncertoch," prezradil vtedy. Otec vraj potrebuje na koncertoch vlastného zvukára a hudobníkov, s ktorými je zohraný. Napriek tomu sa ale veľmi angažuje vo veci spoločného koncertu bratov Nedvědovcov. Chcel, aby sa bratia spolu pomerili. "Kedy inokedy, keď nie dnes? Veď strýko zvádza boj s rakovinou pľúc," zveril sa pred časom so svojimi starosťami. Príležitosť na to videl v oslave zlatého výročia svadby strýčka Františka. To sa ako zázrakom aj podarilo, Honza mu prišiel koncom júna osobne pogratulovať. "So mnou ale stále nekomunikuje. Čo sa dá robiť. Je mi z toho smutno., otec je strašný tvrdohlavec," dodal s bezradnosťou.

​"Neveril som, že sa otec prekoná a príde tam. Zároveň mi niečo hovorilo - čo keby? A tak som tam radšej nešiel. Úprimne? Bál som sa otca. Vedel som, že som ho tými vyhláseniami hrozne nahneval. Teraz som ale nahnevaný ja. Ako môže tvrdiť, že som sa mu neozval, keď som tam pred nedávnom bol, on mi ale neotvoril. A tak som mu potom napísal dlhý e-mail, a on dodnes nezareagoval," zveril sa Jan mladší, ktorý ale aspoň niečo svojím tlakom na otca dosiahol. "Vyzerá to, že O2 aréna bude. Bavíme sa o tom. Čas je nemilosrdný. Je hlúpy, ale spravodlivý. Budem mať 75 rokov a brat 74. Máme za sebou toľko krásneho," prehovoril konečne sám Honza Nedvěd s tým, že nerozumie prečo o ňom syn Jan rozpráva, že nemá v poriadku nervy, zuby a sluch. Vraj ho to mrzí. "No vidíte. To je celý otec. Toto vyhlasuje a mne neodpíše ani na mail. Nehovoriac, aby mi zavolal. Ale nech si ma pokojne vymaže zo života. Pre mňa bude výhra, keď so strýkom Františkom kývne na koncert," dodal spokojne, no nepochybne s vnútorným smútkom Jan.

Súvisiace články

Najčítanejšie