Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Manželstvo Harryho a Meghan na rázcestí?! TOTO je veľký problém!
Zdielať na

Manželstvo Harryho a Meghan na rázcestí?! TOTO je veľký problém!

Archívna reportáž

Pozornosť verejnosti a médií sa 1. júla, keď pri príležitosti nedožitých šesťdesiatin princeznej Diany odhalili jej sochu v Kensingstonskom parku, upriamovala na princov Williama a Harryho a ich správanie sa voči sebe. Odkedy vojvoda zo Sussexu aj s manželkou Meghan opustili britský kráľovský palác, sa ich kedysi pekný súrodenecký vzťah výrazne naštrbil. Vystúpenie Harryho s manželkou v talkshow Oprah a ďalšia jeho samostatná spoveď, opäť pod taktovkou slávnej americkej moderátorky, boli povestnou poslednou kvapkou do zhovievavosti Williama, princa Charlesa, ich otca a napokon celej kráľovskej rodiny a mnohých jej priaznivcov.

Tak, ako sa nádeje na uzmierenie synov princeznej Diany po slávnostnom odhalení sochy rozplynuli, ani v manželstve Harryho a Meghan nie je zrejme všetko idylické. Myslí si to expert na kráľovskú rodinu a autor biografie o princovi Harrym, spisovateľ Duncan Lacrombe, píše portál Mirror. Odvoláva sa pritom na známy fakt, že krv nie je voda a princ bude už navždy patriť do britskej kráľovskej rodiny, či sa to jeho manželke páči, alebo nie.

Aj keď si to Harry nerád priznáva, do kráľovskej rodiny patrí telom aj dušou. Roky tam strávené asi nedokáže len tak vymazať, a to ani z lásky k svojhlavej manželke Meghan. Tá sa zrejme rozhodla zviesť boj o prestíž s britskou monarchiou a vtiahla do neho aj nešťastného princa. Hoci sa jej v hlave podvolil, svoje srdce zrejme len tak ľahko neoklame. "Obidvaja si myslia, že dokážu koexistovať v týchto dvoch svetoch, svete britských monarchov a amerických celebrít. Harry miluje život v Amerike, ale pretrváva u neho akoby taká fáza medových týždňov," myslí si zasvätený zdroj z kráľovského paláca a autor biografie o Harrym, Duncan Larcombe, s tým, že ich manželstvo vidí ohrozené. "Obetoval vzťahy so svojou rodinou, ale nakoniec ich bude potrebovať - je to jeho krv," dodal varovanie pre zmäteného princa. Ten sa vo svojej spovedi v americkej televízii vyjadril, že vraj nechce, aby on ani jeho syn podstupovali ťažký rodinný údel ako jeho otec a brat. 

Pozrite si zábery zo súkromného archívu z detstva a dospievania Meghan Markle: 

To už bola pre princa Charlesa priveľa a rozhodol sa, že sa s nevďačným synom počas jeho krátkej návštevy Británie nestretne. Princ William sa však, pochopiteľne, nemohol zachovať rovnako, keďže bol spolu s bratom hlavným účastníkom a organizátorom ceremónie. Dal mu však svojim chladným správaním jasne najavo, aký má k nemu postoj. Kráľovský rebel by mal zrejme prehodnotiť, či všetky svoje plány a rozhodnutia bude naďalej prispôsobovať Meghan a jej požiadavkám, alebo sa dohodne s kráľovskou rodinou a podvolí sa jej predstavám. "Ich manželstvo závisí na kompromisoch. Mali by napraviť vzťahy s monarchami, alebo sa Harry dostane do bodu, keď sa bude musieť rozhodnúť medzi tými dvomi svetmi. Potrebujú sa posunúť dopredu a komunikovať s monarchami, ak ich chcú mať vo svojich životoch," tvrdí spisovateľ Lacombe. Harry sa podľa neho mohol ocitnúť na rázcestí a svoju obeť kvôli Meghan v hlave predsa len  prehodnocuje.

Láska k matke, princeznej Diane dvoch bratov aspoň na moment spojila, takto ho zachytili prítomní fotografi na zábere:

Harry však nedokázal svojho brata obmäkčiť a azda aj preto po ukončení oficiálnej časti ceremónie sa Harry po jednom drinku pri krátkej zdvorilostnej konverzácii s účastníkmi rýchlo rozlúčil a nasadol do pripraveného auta. Nevedno, či sa krátko zastavil navštíviť babičku, kráľovnú Alžbetu II. na návšteve na hrade Windsor, alebo sa dal odviesť priamo na Frogmore Cottage do Windsoru, kde bol ubytovaný, a hneď na druhý deň smeroval na letisko. Ako je známe, túto nehnuteľnosť s obrovským pozemkom dostal s manželkou od kráľovnej ako svadobný dar a jeho rekonštrukcia stála britských daňových poplatníkov nemalé peniaze. Tie už ale vraj vrátili a nehnuteľnosť poskytla kráľovná Harryho sesternici, princeznej Eugenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie