Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Tak predsa! Mama Britney Spears vstúpila do prípadu so zásadnou žiadosťou a nečakaným tvrdením!
Zdielať na

Tak predsa! Mama Britney Spears vstúpila do prípadu so zásadnou žiadosťou a nečakaným tvrdením!

Archívna reportáž

V nekonečnom príbehu o opatrovníctve speváčky Britney Spears ide v posledných dňoch do tuhého. Kým ona sama žiada o vyškrtnutie jej otca zo zoznamu opatrovníkov, Jamie Spears si tvrdo stojí za svojím a tvrdí, že jeho dcéra potrebuje jeho pomoc. Po dlhých rokoch mlčania však nedávno prehovorila jej matka, ktorá v prípade síce nefiguruje na žiadnej strane, ale zdalo sa, že koná a hovorí iba to, čo si zmyslí jej exmanžel a otec slávnej popovej speváčky. Teraz sa však pani Spears rozhodla vyjsť z tieňa a svojou žiadosťou prekvapila aj samotný súd.

Ako piniesol denník Page Six, matka niekdajšej popovej princeznej Britney, Lynne Spearsová, podala pred niekoľkými dňami na súd dokumenty, v ktorých žiada o povolenie, aby si popová hviezda v rámci boja o opatrovníctvo mohla konečne najať vlastného právnika. Ten posledný, Sam Ingham, jej bol pridelený súdom ešte v roku 2008, teda v časoch, keď sa speváčka po psychických problémoch dostala do okov tejto nezvyčajnej inštitúcie. Ingham sa svojej úlohy pred pár dňami po obrovskom prešľape náhle vzdal.

Lynne Speras, ktorá nikdy nemala formálnu úlohu v tomto takzvanom "jedinečnom type opatrovníctva" je v dokumentoch zapísaná ako "zainteresovaná strana", a tak má právo podávať námietky či žiadosti na súd, ktoré však dlhé roky nevyužila. Jej úloha a pohnútky v tomto nešťastnom prípade boli vždy veľkou záhadou, avšak teraz sa začína speváčkina mama pomaly profilovať. V žiadosti, ktorú získala k nahliadnutiu aj stránka Page Six, žiada, aby súd "vypočul želania jej dcéry", ktoré zahŕňajú povolenie speváčke "najať si vlastného právneho zástupcu" a to po prvýkrát za viac ako 13 rokov.

Lynne Spearsová sa v minulosti často objavovala po boku svojej talentovanej a úspešnej dcéry, vo svojich kreslách ju privítala v roku 2002 aj moderátorská superstar Oprah Winfrey:

Britney Spears dlhé roky zastupoval právnik Samuel D. Ingham III, ktorého sudca vymenoval za jej právneho zástupcu vo februári 2008 po jej verejnom zrútení. Ten však celkom nečakane požiadal o odstúpenie z prípadu potom, ako zlyhal v zásadnom bode - v speváčkinom mene nepodal žiadosť o zmenu v opatrovníctve a v určenej lehote ju nedoručil súdu napriek tomu, že ho na to samotná Britney údajne viackrát upozornila. Advokátska kancelária Loeb & Loeb LLP, s ktorou Ingham spolupracoval, taktiež požiadala o odstúpenie, čím Britney zostala bez právneho zástupcu. Jej matka Lynne vo svojej žiadosti tiež označila dcérinu výpoveď na súde z 23. júna za "veľmi odvážny prejav" a kvitovala jej to, že "vo svojej srdcervúcej žiadosti o vypočutie sudkyňou odhalila pred prítomnými svoje srdce."

Britney by si chcela vziať za muža svojho dlhoročného partnera Sama a mať s ním dieťatko, jej otec jej to však vďaka opatrovníctvu mohol zakázať:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sam Asghari (@samasghari)

Povedala tiež, že Britney je schopná postarať sa sama o seba, a že toho bola schopná už "počas posledných mnohých rokov". Lynne ďalej uviedla požadované zmeny, ktoré by mala jej dcéra v budúcnosti urobiť, vrátane toho, aby opatrovníctvo "bolo ukončené bez toho, aby musela podstúpiť ďalšie hodnotenie", aby sa mohla vydať a mať dieťa so svojím priateľom Samom Asgharim, a aby mohla "používať svoj hlas a zasadzovať sa sama za seba".

​Britney počas svojej srdcervúcej výpovede pred súdom koncom júna 2021 opísala opatrovníctvo, ktoré kontroluje jej osobné záležitosti a majetok, ako "zneužívanie". Tvrdila tiež, že ju právnici nikdy neupovedomili o tom, že mala možnosť aj v minulosti požiadať o jeho zrušenie. Britney ďalej tvrdila, že jej manažérsky tím a jej otec Jamie Spears ju v roku 2018 nútili ísť na turné a v roku 2019 ju proti jej vôli poslali do psychiatrického zariadenia, čo však oni rázne popreli. "Zaslúžim si žiť vlastný život. Celý život som tvrdo pracovala," povedala sudkyni losangeleského okresného súdu Brende Penny, ktorú síce dojala, no jej žiadosť o niekoľko dní zamietla. Ďalšie pojednávanie v tejto veci je stanovené na 14. júla, avšak je otázne, či žiadosť jej matky v tomto prípade zaváži, keďže sa zdá, že jej otec a jeho kumpáni majú, zdá sa, zatiaľ na súde jasnú prevahu.

Súvisiace články

Najčítanejšie