Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Beňová robí pre dcéru to, čo by rozhodne nemusela! Vysvetlila aj PREČO!
Zdielať na

Beňová robí pre dcéru to, čo by rozhodne nemusela! Vysvetlila aj PREČO!

Archívna reportáž

Europoslankyňa a dlhoročná politička Monika Beňová sa stala vo svojich 52 rokoch po druhýkrát mamou. Vyskúšala si tak oba extrémy materstva - prvýkrát bola veľmi mladučká, nemala ešte ani 20 rokov, druhýkrát presne naopak, po päťdesiatke je tehotenstvo raritou. No zdá sa, že dcérka Lea si môže len a len pochvaľovať, že má takú zrelú mamu.

Niet pochýb, že z fyzického hľadiska je lepšie otehotnieť a porodiť deti v mladom veku, ideálne ako dvadsiatnička. No z psychického hľadiska, či skôr z pohľadu akejsi pripravenosti na tento vážny a zodpovedný moment - priviesť bábo na svet a vychovať dobrého človeka - môžu byť zase roky silnou výhodou. Aj Monika Beňová nepochybne koná inak, ako pri svojom prvorodenom synovi Martinovi (33).

Ako sa už pred časom Beňová priznala, už si poriadne ani nespomína, aké to bolo pri jej prvej skúsenosti ako matky. Isté je aj to, že aj keby mala rovno v pamäti uložené, čo a ako so synčekom robila, bola úplne iná doba, s diametrálne odlišnými možnosťami.

Beňová je nastavená na zdravý životný štýl:

​Aj taká banalita, ako jednorazové plienky, boli v časoch jej prvého pôrodu v podstate nezohnateľný luxus a mamičky poctivo prali látkové plienky. Podobne to bolo aj s dojčenskými výživami. Kým tie ovocné si asi všetci dobre pamätajú a obľubovali ich deti aj dospelí, mäsové príkrmy v podstate neexistovali - mamy svojim deťom jednoducho stravu pripravovali samy. Teraz je výber obrovský a Beňová s jej príjmom by nemusela ani brvou mihnúť a mohla by dcérku kŕmiť výlučne stravou z obchodu. Ale to zjavne nie je jej spôsob materstva. "Beriem Leočke na dovolenku zavarené morčacie haše so zeleninkou a batatom. Včera som večer uvarila a zavarila.
Moja mama ma naučila kopec dobrých vecí," napísala k fotke sklenáčikov otočených hore dnom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Beňová si nepotrebuje veci uľahčovať, má dostatok času a varenie ju zjavne baví. Namiesto jednoduchšej voľby, teda nakúpeniu príkrmov od výmyslu sveta, pripravila dcérke stravu, pri ktorej presne vie, čo jej milovaný 9-mesačný poklad papá. Ako ale spomenula, vďačí za to svojej mame, ktorá pre ňu bola vzorom aj pri takej "obyčanej" činnosti, ako bol výlet na Zlaté piesky za kúpaním. Žiadna bufetová strana, mama sa postarala. "Mama doma vždy navarila, zbalila hrnce, zobrala príbory a taniere ( to vážne) a išlo sa. Okrem faširky, rezňov či čevapčiči aj plnenú papriku alebo rozne prívarky. Najradšej som mala tekvicový. Na deke potom rozložila naše “stolovanie” vždy o 12,30 a museli sme von z vody, najesť sa," zaspomínala si na staré časy europoslankyňa s vďačnosťou. Možno to bude v budúcnosti podobne pozitívne vnímať aj Lea, pre ktorú jej mama zjavne robí to najlepšie čo môže.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie