Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Expert odčítal z pier! TOTO si povedali Harry a William pri stretnutí!
Zdielať na

Expert odčítal z pier! TOTO si povedali Harry a William pri stretnutí!

Archívna reportáž

Mnohým priaznivcom britskej kráľovskej rodiny nezáleží na ničom viac, azda okrem zdravia Alžbety II., ako na uzmierení dvoch kráľovských bratov, princov Williama a Harryho. Ich vzťahy výrazne ochladli po obvineniach, ktoré mladší z bratov spolu so svojou manželkou Meghan vypustili z úst v škandalóznom rozhovore s Oprah Winfrey. Najmä William sa cíti byť nesmierne dotknutý a zradený svojím mladším bratom, že sa rodine so svojimi pocitmi predtým nezveril a nevyriešil to v súkromí. Preto mnohí verili, že pri ich poslednom stretnutí pri príležitosti nedožitých 60. narodenín ich matky príde k zlomu a bratia sa pomeria.

Po stretnutí Williama a Harryho sa prostredníctvom denníka Daily Star vyjadril profesionálny odčítač z pier, ktorý si posvietil na slová, ktoré adresoval princ William svojmu bratovi počas slávnostného odhalenia sochy ich matky, princeznej Diany. Starší z bratov vraj opäť zaujal pozíciu mentora a svojmu bratovi urobil krátku inštruktáž k tomu, ako sochu správne odhaliť.

Kto by čakal, že vojvoda z Cambridgea a vojvoda zo Sussexu sa pri podujatí v Kensingtonskom paláci v deň narodenín svojej matky rozprávali o budúcnosti ich vzťahov, ostal sklamaný. O tom, aké chladné sú vzťahy dvoch bratov, hovorí aj samotný krátky dialóg medzi Williamom a Harrym tesne pred odhalením sochy ich matky Diany v Kensingtonskom paláci. Sochu si objednali na oslavu života princeznej z Walesu a jej odkazu a sochár Ian Rank-Broadley na nej pracoval dlhé štyri roky.

Pozrite si dojemné video Williama a Harryho z ich šťastných detských čias po boku ich milovanej mamy Diany:

Bratia sa pred kamerou síce tvárili spolupatrične, ale odčítač z pier, Jeremy Freeman, zachytil krátky a celkom chladný rozhovor, ktorý viedli William a Harry. Keď dvojica čakala na schodoch pri Dianinej soche, člen personálu dal kráľovskej rodine rýchlu inštrukciu, ako sochu odhaliť. Jeremy tvrdí, že muž bratom povedal: "Keď ju potiahnete, pohne sa a spadne, dobre?" Harry na to zdvihol ruky a potom sa obrátil na Williama so slovami: "Zvládneme to." William však evidentne po všetkom čo Harry za posledné mesiace rodine spôsobil mladšiemu bratovi nedôveroval pri ani tak jednoduchom úkone. William najprv pozrel doľava a potom doprava, upravil priestor okolo a varoval Harryho: "Nechcel som, aby sa niečo pokazilo. Je dôležité, aby sme to odhalili správne."

Moment, keď medzi bratmi aspoň na chvíľu zavládol mier zachytili na fotkách zo slávnostného odhalenia sochy ich matky Diany:

Avšak krátko po tom, ako stiahli látku, ich srdcia zaplavila vlna dojatia a s láskou pozreli na sochu do tváre svojej zosnulej mamy. Odborníčka na reč tela Judi James pre denník Daily Star povedala, že to bol "dojímavý moment", najmä keď sa Harry pozrel na Williama v azda najvýznamnejšom geste. "Naznačuje to, že nech sa medzi nimi teraz deje čokoľvek, v budúcnosti by mohlo dôjsť k akémusi citovému zmiereniu," povedala s nádejou James. Socha je umiestnená v záhrade Sunken Garden, na jednom z obľúbených miest princeznej Diany v Kensingtonskom paláci, kde žila. Pri úprave záhrady, ktorá si vyžiadala 1 000 hodín, bolo vysadených viac ako 4 000 kvetov, no rozhodne najväčším skvostom je už pár dní dojímavá socha Diany s dvomi deťmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie