Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V prípade úmrtia Jula Viršíka sa vyjadrilo aj Ministerstvo zdravotníctva! TAKÝTO je výsledok pitvy!
Zdielať na

V prípade úmrtia Jula Viršíka sa vyjadrilo aj Ministerstvo zdravotníctva! TAKÝTO je výsledok pitvy!

Rodený Nitrančan Julo Viršík skonal v stredu náhle po tom, čo sa sťažoval na tlak na hrudi. Žiaľ, lekár mohol po príchode na miesto, na chalupu Viršíkovcov v Malých Levároch, konštatovať už len smrť. Podľa predbežných informácií išlo o infarkt. Konšpirátori to ale videli inak.

Po smutnom predčasnom odchode skvelého rozhlasového moderátora Jula Viršíka, ktorý vyše 30 rokov bavil poslucháčov rôznych rádií, zaplavili sociálne siete nielen mnohé sústrastné srdcervúce vyjadrenia. Žiaľ, podobne intenzívne sa začali šíriť aj rôzne konšpirácie ústiace do masovo sa šíriacich hoaxov o príčine úmrtia len 56-ročného Viršíka.

Už vo štvrtok doobeda zverejnila Polícia na svojej facebookovej stránke venovanej hoaxom a podvodom šíriaci sa status istého Ján Bielčíka, s najväčšou pravdepodobnosťou nereálnej osoby, kde dával smrť moderátora do súvisu s tým, že sa Viršík nechal očkovať 10.apríla proti covidu, konkrétne vakcínou AstraZeneca. No tento profil zďaleka nebol jediný, šíril to aj Marián Kotleba či Marek Čulen, a to je už dosah na státisíce ľudí, ktorí to šíria bezmyšlienkovito ďalej.

Vo štvrtok podvečer sa už ozvalo aj Ministerstvo zdravotníctva SR, ktoré zverejnilo výsledok pitvy. "V prípade úmrtia pána Júliusa Viršíka bola vykonaná pitva. Závery pitvy preukázali vážne cievne postihnutie srdca z chorobných príčin, dôsledkom ktorých došlo k zlyhaniu srdca. Očkovanie, ktoré absolvoval pred vyše 1,5 mesiacom, nie je možné dávať do súvisu s jeho úmrtím," vyjadril sa Michal Palkovič, riaditeľ sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

"Prosíme vás o opatrnosť pri správach a internetových statusoch, ktoré akékoľvek úmrtia automaticky dávajú do súvisu s očkovaním. Zneužívanie podobných udalostí na podnecovanie strachu k očkovaniu môže viesť k ďalším úmrtiam na Covid a k opakovane preplneným nemocniciam," znie výzva rezortu zdravotníctva smerom k verejnosti. Pridali informáciu, že pri počte vyše 1,6 milióna zaočkovaných Slovákov evidujú len tri s tým súvisiace úmrtia, Viršík medzi nimi rozhodne nie je.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie