Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Konšpirátori prerazili ďalšie dno! Smrť Jula Viršíka spojili s očkovaním!
Zdielať na

Konšpirátori prerazili ďalšie dno! Smrť Jula Viršíka spojili s očkovaním!

Keď si chce niekto húsť svoju pesničku, zjavne nie je žiadna hranica, ktorá by tieto snahy zastavila. V stredu vo veku len 56 rokov navždy odišiel jeden z najznámejších a najobľúbenejších rozhlasových moderátorov, Julo Viršík. Hoci bola komunikovaná aj príčina úmrtia, predsa sa našli ľudia, ktorí prekrútili fakty podľa seba.

Podľa informácií, ktoré sa podarilo získať reportérom TV JOJ, bolo úmrtie Jula Viršíka (†56) náhle, bez predchádzajúcich zdravotných komplikácií. Moderátor skonal na chalupe v Malých Levároch, bezprostredne predtým sa mal údajne sťažovať na tlak na hrudi. Na miesto prišiel lekár, ktorý mohol konštatovať, žiaľ, už len smrť. Podľa predbežných informácií utrpel moderátor rozsiahly srdcový infarkt.

Napriek týmto správam sa ale začali sociálnymi sieťami šíriť komentáre a statusy, v ktorých začali ľudia spájať úmrtie moderátora s očkovaním proti covidu. Sám Viršík totiž pred pár týždňami zdieľal príspevok, v ktorom ľudí vyzýval, aby nemali z očkovania obavy.

V príspevku zverejnil aj informáciu, že podstúpil očkovanie vakcínou AstraZeneca, ktorá nemá práve najlepšiu povesť, hoci počet komplikácií po jej podaní, či nebodaj úmrtí, je štatisticky v tisícinách percenta. "Nedávno na mňa prišiel rad. Neriešil som, čo to bude. Už dávnejšie som povedal, že mi je jedno, aká vakcína sa mi ujde. Môže byť aj Made In Zimbabwe, ak bude mať všetky certifikáty platné v Európskej únii. Ušla sa mi AstraZeneca a bolo to bez problémov, ak nerátam mierne zvýšenú teplotu, ktorá sa po chvíli vrátila do normálu. Teším sa už na druhú dávku a dúfam, že nás čaká lepšie leto, než to minulé," napísal Julo Viršík na Facebook 18. apríla.

Aktuálne je to ale voda na mlyn odporcom vakcinácie a je to zjavné aj v komentároch pod príspevkom. Facebooková stránka Polície SR zameraná na odhaľovanie a vyvracanie hoaxov a podvodov, zverejnila rozsiahly status, kde zdieľa nielen fakty o vakcinácii, ale aj konkrétny profil, ktorého majiteľ sa rozhodol šíriť správu o spojení smrti Viršíka s očkovaním. "To, že jeho smrť využije aj slovenská dezinformačná scéna je naozaj nechutné. Užívateľský profil Ján Bielčik náhlu smrť moderátora bez štipky úcty zvrhol na šírenie svojej konšpirácie," píše polícia. Žiaľ, spomínaný status má už vyše 750 zdieľaní a tak sa šíriteľovi hoaxu "dielo" podarilo. Zrejme ľudia nevenovali väčšiu pozornosť tomu, že profil zrejme nereálnej postavy zdieľa výlučne podobne pochybný obsah. V spojení s čerstvým úmrtím moderátora ale ide v tomto prípade skutočne o hyenizmus.

Súvisiace články

Najčítanejšie