Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slovenský šoubiznis smúti za Viršíkom (†56)! TAKÉTO srdcervúce odkazy mu posielajú do neba!
Zdielať na

Slovenský šoubiznis smúti za Viršíkom (†56)! TAKÉTO srdcervúce odkazy mu posielajú do neba!

Slovensko obletela v stredu popoludní mimoriadne smutná správa. Vo veku 56 rokov skonal jeden z najobľúbenejších moderátorov v rozhlasovom éteri, majiteľ nezabudnuteľného hlasu, Julo Viršík.

Rodený Nitrančan Julo Viršík skonal v stredu náhle po tom, čo sa sťažoval na tlak na hrudi. Žiaľ, lekár mohol po príchode na miesto, na chalupu Viršíkovcov v Malých Levároch, konštatovať už len smrť. Podľa predbežných informácií išlo o infarkt. 

Julo Viršík nastúpil ako moderátor do rádia v časoch, keď sa na Slovensku komerčné rozhlasové stanice len rozbiehali, hneď začiatkom 90. rokov. Nečudo, že azda neexistuje človek, ktorý by ho nepoznal a ktorému by sa okamžite nevybavil jeho príjemný hlas, vždy podfarbený dobrou náladou. Jeho kameňáky, ale aj čítané príbehy lásky, ako aj hitparáda a mnohé iné relácie ostanú navždy zapísané v srdiach bezpočtu poslucháčov. 

​Na Jula spomínajú aj mnohé osobnosti, aj kolegovia z rádia: "Julo bol a zostane legendou slovenského éteru a bude nám a poslucháčom nesmierne chýbať".

 

Smúti aj jojkársky moderátor Vilo Rozboril, ktorý s Julom spolupracoval: "Mám chuť napísať, že on svojou bezprostrednosťou a odľahčeným humorom narysoval, ako sa v komerčných rádiách moderovalo a moderuje dodnes. Ale tiež nielen to. Julo s nami niekoľko rokov spolupracoval na Siedmom nebi výberom hudby a hudobnou dramaturgiou a musím povedať, že bol skvelý".

Adela Vinczeová pridala na počesť zosnulého kolegu poetickú myšlienku:

Za kolegom žiali aj moderátor Roman Bomboš: "Julo vďaka za všetky hodiny smiechu, ktoré sme spolu mali. Pozdravuj všetkých hudobníkov, s ktorými sa tam hore stretneš".

Jakub Petraník súťažil v speváckej šou práve v čase, keď sedel Viršík v porote: "Bol to skvelý človek, ktorý podporoval mladé talenty. Julo, odpočívaj v pokoji, je mi to nesmierne ľúto a veľmi sa ma to dotýka".

Slzám sa neubránili aj hudobník Peter Bič či kapela Iné kafe:

Väčšiu časť života sa s Julom poznal aj Paľo Habera:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pavol Habera (@pavolhabera)

Julovi poďakovala do neba aj kapela Hex:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HEX (@hex_officialll)

Súvisiace články

Najčítanejšie