Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kate získava na moci! TÚTO funkciu v rodine vraj prevzala po princovi Filipovi!
Zdielať na

Kate získava na moci! TÚTO funkciu v rodine vraj prevzala po princovi Filipovi!

Archívna reportáž

V mužskom svete je nepochybne nielen osviežením, ale je kľúčový aj ženský prvok a ich zmysel pre pokoj a mier. To momentálne určite oceňujú aj kráľovskí bratia, medzi ktorými to už dosť dlho iskrí. Kým je na jednej strane jablkom sváru údajne Meghan, manželka princa Harryho a jej obrovský vplyv na neho, na druhej strane prichádza snaha o zmierenie a odľahčenie atmosféry v podobe manželky staršieho z bratov, vojvodkyne Kate. Tá sa vraj rozhodla pomôcť vyriešiť rodinné nezhody raz a navždy.

Vojvodkyňa Kate Middleton vraj prevzala úlohu po nebohom princovi Filipovi, manželovi britskej kráľovnej,  ktorý až do smrti plnil v rodine funkciu mierotvrocu. Podľa denníka The Sun sa tak vyjadrila expertka na kráľovskú rodinu a redaktorka magazínu Vanity Fair Katie Nicholl a dodala, že jej dôležitú úlohu na ceste k uzmiereniu bolo vidieť už počas pohrebu princa Filipa, keď primäla Williama počkať na brata a neskôr ustúpila, aby sa mohli osamote porozprávať.

Ako priniesol spomínaný denník, v relácii s názvom 60 minút Austrália privítal jej moderátor Tom Steinfort expertku na kráľovskú rodinu a redaktorku magazínu Vanity Fair Katie Nicholl. Rozoberali vzťahy medzi bratmi, ktoré sa ani od pohrebu ich starého otca Filipa nevyvíjajú tak, ako by si mnohí želali. "Postavenie Kate v kráľovskej rodine sa dostalo tak ďaleko, že mnohí veria, že je jej najväčším prínosom," nechal sa počuť moderátor a expertka mu dala za pravdu. Podľa jej slov je Kate doslova "lepidlom" na rozbité vzťahy v rodine, "presne ako vojvoda z Edinburghu, ktorý bol vždy tým, kto pomáhal riešiť rodinné problémy." Katie Nicholl zhodnotila, že už dlhšie pozoruje, že sa Kate pasuje do úlohy mierotvorcu a snaží sa udržať rodinu pohromade.

Pohreb princa Filipa vnímali mnohí experti, a v neposlednom rade aj samotní členovia rodiny, ako príležitosť na uzmierenie, žiaľ, nestalo sa tak:

​Prvé jasné náznaky si Nicholl všimla už počas pohrebu, keď kamery a paparazzovia zachytili zaujímavý moment, ako Kate s Williamom pomaly odchádzali zo smútočného obradu. Keď vojvodkyňa z Cambridge spozorovala kúsok za nimi jeho mladšieho brata Harryho, spomalila, aby tak umožnila dvom bratom blízke stretnutie. Foto tohto momentu si môžete pozrieť v galérii TU. "Vyzeralo to ako zmierlivý krok od Williama, ktorý počkal na Harryho a umožnil mu, aby ho dobehol a porozprával sa s ním a Kate. Toto by mohol byť ten významný moment. Aj princ Harry sa zdal byť vďačný za túto príležitosť a zdalo sa, že to práve Kate sa postarala o to, aby mohli bratia kráčať spolu osamote, pričom aj ona sama s Harrym prehodila zopár viet," myslí si expertka Katie Nicholl, podľa ktorej sa dalo napätie medzi bratmi doslova krájať. 

Obľúbenosť vojvodov z Cambridge naďalej stúpa, obzvlášť hviezda Kate Middleton, ktorá neoficiálne zastáva úlohu mierotvorcu žiari čoraz jasnejšie:

Krízu spôsobil okrem iného aj rozhovor Meghan a Harryho s americkou televíznou hviezdou Oprah Winfrey, v ktorom padli z ich strany skutočne vážne obvinenia. Spomedzi ich tvrdení však bolo azda najvážnejšie to, že istý člen kráľovskej rodiny komentoval farbu pleti ich synčeka Archieho ešte pred jeho narodením. Podľa niekoľkých zdrojov to mala byť Harryho teta s podrezaným jazykom, princezná Anna, avšak v akom kontexte o malom chlapcovi hovorila doteraz nie je známe. Je jasné, že britská kráľovská rodina má pred sebou ešte veľa práce na medziľudských vzťahoch, avšak podľa expertky nie je zmier nereálny. Už počas ich rozhovoru po pohrebe bolo vraj cítiť z Charlesa, Harryho aj Williama pozitívne emócie. "Bolo to len pár minút pred kamerami, ale bolo to srdečné a vrelé. Zdalo sa, že Charles sa zastavil a obzrel sa na svojich synov," dodala Nicholl. Avšak aj nad touto teóriou sa v posledných dňoch celkom zmráka, keďže Harry spoza veľkej mláky poskytuje vyjadrenia, ktoré nádejné mosty akurát tak pália. V nedávno odvysielanom dokumente The Me You Can't See totiž Harry obvinil kráľovskú rodinu z jeho utrpenia a psychických problémov a tiež vlastného Charlesa zo zlej výchovy.

​Obzvlášť dotknutý sa podľa magazínu US Weekly však cíti byť jeho starší brat, ktorý jeho správaniu nerozumie. "William má pocit, že by Harry mal o svojich problémoch hovoriť v súkromí, nerozumie, prečo v televízií pokračuje vo vrhaní zlého svetla na vlastnú rodinu," dodal zdroj, podľa ktorého si Harry uvedomuje, že otázka duševného zdravia je veľmi dôležitá, no napriek tomu vraj "nedokáže pochopiť, prečo pritom Harry hádže vlastnú rodinu cez palubu". Je to už viac ako rok, čo vojvoda zo Sussexu spolu s manželkou a synom opustili jeho rodnú Veľkú Britániu, čím zároveň odopreli zvyšku rodiny, a najmä 95-ročnej kráľovnej Ažbete II., vidieť rásť malého Archieho. Zdá sa však, že priepasť medzi Harrym a jeho rodinou sa aj naďalej prehlbuje, či sa to mierotvorkyni Kate podarí zvrátiť, je otázne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie