Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kapela Desmod sa rozpadla, ale nekončí! TAKTO bude fungovať po novom!
Zdielať na

Kapela Desmod sa rozpadla, ale nekončí! TAKTO bude fungovať po novom!

Prednedávnom otriasla fanúšikmi správa, že jedna z najúspešnejších kapiel ostatných rokov, nitriansky Desmod, sa rozpadla. Od Mária "Kulyho" Kollára odišli hneď štyria hudobníci, z pôvodnej zostavy ostal po jeho boku už len bubeník Ján Škorec.

Ukončiť megaúspešnú kariéru po 23 rokoch je obrovská rana nielen pre tisíce fanúšikov, ale aj pre samotných členov kapely Desmod. No niekedy môže koniec znamenať jednoducho len nový začiatok a presne tak to vidí aj najznámejší člen skupiny, spevák Kuly.

Po správe na Facebooku, kde sa objavil koncom apríla rozsiahly status s oznámením, že väčšia časť členov kapely odchádza, sa spustil kolotoč klebiet a domnienok, ako to bude ďalej. 

Pred rokom vyzeral plány kapely ešte celkom inak:

​"Desmod bude fungovať v novej zostave, budú noví hráči, ale myslím, že budeme fungovať normálne, dokonca už máme dojednané aj koncerty, máme naplánované aj vlastné vystúpenia, máme naplánovaný aj veľký výročný koncert, ktorý sme museli presunúť na tento rok. Tešíme sa na to, bude to ťažká práca, ale tešíme sa," hovorí s optimizmom vždy veselý Kuly. Práve pri výročnom koncerte by ale bolo celkom na mieste, aby sa ho zúčastnili aj starí členovia skupiny. "Dohadovali sme sa o tom, žeby sme chceli hrať v pôvodnej zostave, ešte aj v úplne starej zostave, čiže snažíme sa to spraviť veľké, nech na záver hráme všetci muzikanti, nech je to proste veľký koncert," prezradil čosi o plánoch aj bubeník Janko Škorec.

​Ak ale niekto čaká, že Desmod teraz začne hľadať nových muzikantov cez inzeráty, nedočká sa. "Kasting sme nerobili, sú to ľudia, ktorých sme poznali už aj predtým z iných kapiel, z iných projektov, ale nechcem ich ešte prezradiť, lebo chceme ich postupne po jednom predstavovať," oznámil tajuplne Kuly. Pôjdu na to ale pekne zhurta, už aj chystajú v novej zostave novú skladbu. "Už máme aj štúdio zajednané, kde sa stretneme aj s novými členmi, chcem si zadžemovať, uvidíme, čo z toho vznikne. Chceme nahrať nejakú vec, pustiť ju von, tak uvidíme ako to sadne," priblížil plány Škorec. Pre oboch pôvodných členov Desmodu je ale najdôležitejšie, aby si s novými kolegami sadli ľudsky, potom je možné už všetko. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie